”Призовавам собствениците на засегнатата ферма в Болярово да допуснат ветеринарните

...
”Призовавам собствениците на засегнатата ферма в Болярово да допуснат ветеринарните
Коментари Харесай

Областният на Ямбол призова фермата в Болярово да допусне ветеринарните власти

”Призовавам притежателите на засегнатата плантация в Болярово да позволен ветеринарните управляващи на 21 юли за взимане на втори проби от отглежданите от тях животни”. Това съобщи Димитър Иванов, регионален шеф на област Ямбол, ръководител на Областен координационен щаб за съгласуване ограниченията по попречване на заболяването чума по дребните преживни животни, оповестиха от координационния щаб.

Вземането на новите проби от овцете в стопанството на Ана и Тодор Петкови в Болярово бе конкретизирано по време на съвещание на Областния щаб, в наличието на министър Порожанов. Предложението бе обявено и препоръчано на притежателите на засегнатата плантация. Въпреки решението им, през днешния ден вземането на повторни проби за чума по преживните животни, бе възпрепятствано.
Ако на следващия ден ветеринарните лекари вземат проби, те ще бъдат предпочитано обработени, твърди регионалният шеф и оповестени на притежателите, и на членовете на Областния щаб.
В тази връзка Димитър Иванов привиква членовете на Щаба на съвещание в сряда, 25 юли 2018г., от 13.00 часа. На съвещанието ще бъдат поканени и притежателите на фермата в Болярово Ана и Тодор Петкови, както и Тодорка Сакалиева /баба Дора/, притежател на фермата с кози от село Шарково, за търсене на съответни решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР