Призовахме вчера гражданите да развихрят въображението си и да намери

...
Призовахме вчера гражданите да развихрят въображението си и да намери
Коментари Харесай

Хаджигенов: Очевидно днешното мероприятие не се получи

Призовахме през вчерашния ден жителите да развихрят въображението си и да откри всеки своя форма за гражданско непокорство – не се получи напълно добре, сподели пред БТВ един от уредниците на антиправителствените митинги юрист Николай Хаджигенов.

Десети час от началото на митинга в осем сутринта, недоволните към момента са пред Народното събрание, припомня малкия екран.

" Очевидно днешното мероприятие не се получи, ние желаеме да вършим всякога разнообразни неща, тъй като чакаме разнообразни резултати. Днешното не се получи – продължаваме ", сподели Николай Хаджигенов.

По думите му, гражданското непокорство е законно.

" Всеки негов тип е тип кротичък митинг, тъй че е напълно законно, тук няма спор. Купонът тече непрестанно. Призовахме през вчерашния ден жителите да развихрят въображението си и да откри всеки своя форма за гражданско непокорство – не се получи напълно добре. Доколкото ние знаем, има две блокирания на пътища – едното е на пътя Варна – София, около Ловеч, и още едно, и това е. Всичко останало е това в София ", продължи Хаджигенов.

Той дефинира гражданския арест на основния прокурор като " добра задявка ".

" От друга страна, това също е законно – член 12 от Наказателен кодекс категорично планува такава норма, макар че това е правна екзотика. Ние може би няма да можем да го създадем, само че някой ден може би ще го направи някой еднообразен по законния ред с същинска заповед ".

Хаджигенов беше безапелационен, че не желаят разговор с ръководещите.

" Имаме едно искане – идете си с мир. Никакъв разговор с ръководещите “, безапелационен е той.

По думите му, на следващия ден ще бъдат на вярното място и ще подхващат съответните ограничения.

" Гражданите сигурно имат право на глас и ние ще държим на него. Няма да приемем покупко-продажбите, които евентуално дробиха през днешния ден всички политици в Народното събрание. Ще настояваме на своето – оставки “, споделя в умозаключение Хаджигенов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР