Призовах Росен Желязков да приложи цялата строгост на правилника и

...
Призовах Росен Желязков да приложи цялата строгост на правилника и
Коментари Харесай

Нинова за „Възраждане“: Това, което правят, е екстремизъм

Призовах Росен Желязков да приложи цялата суровост на правилника и да отбрани достолепието на Народното събрание. Не може, когато един човек не е приветлив на някоя партия, тя да саботира неговото изявление. Това е неуместно. Народно събрание е място, където всеки депутат може да се изкаже. Това, което вършат Възраждане, е екстремизъм. Това е неприемливо, следващият опит за разрушение на парламентаризма.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание.

Нинова засегна тематиката за бюджета.

“БСП е единствената, която извършва предизборните си обещания. Днес антисоциалното болшинство отхвърли нарастването на МРЗ да бъде 850 лева от юли. Другите партии отхвърлиха и предлагането ни през втората година майчинство да бъде равно на минимална работна заплата ”, разясни е тя.

„ Другите партии се занимават с всичко друго, само че не и с най-важните въпроси за хората. Виждате – ежедневни подмолни сделки, кавги, пердах пред трибуната. Ние останахме единствените, които внасят законопроекти, които директно касаят живота на хората “, разяснява Нинова.

“Предстои приемането на бюджет до края на 2023г, а по-късно и за 2024г. Очертава се този бюджет да е противообществен. Това беше и една от аргументите да прекратим диалозите с първия мандат ”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея изказванието, че обществените промени ще разклатят бюджета, е цинизъм.

Етикети: БСПКорнелия Ниновапарламент
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР