Признавайки революционното лидерство на АББ в електрическата мобилност, списание Fortune

...
Признавайки революционното лидерство на АББ в електрическата мобилност, списание Fortune
Коментари Харесай

АББ на 8 място в списъка на сп. Fortune от компании, които „променят света”


Признавайки революционното водачество на АББ в електрическата подвижност, списание Fortune избра АББ като номер 8 в своя лист „ Промени света” – световна ранглиста на компании, чиято новаторска работа оказва доста позитивно обществено влияние в целия свят.

В АББ имаме вяра, че е допустимо да задвижваме света, без да консумираме Земята. Днес нашите новаторски технологии оказват помощ да придвижим превоза от подвластен от изкопаеми горива, допринасящи в максимален размер за климатичните промени, към електрически коли, влакове и морски плавателни съдове, които понижават доста излъчванията на парникови газове и са причина за едно по-устойчиво енергийно бъдеще. През идната година АББ чака да подкрепи разнообразни региони по света да спестят още 15 000 тона въглеродни излъчвания. Това е еквивалентът на премахването на близо 6 000 пътнически коли от пътищата.

АББ се гордее, че промня света, с помощта на своите зарядни станции за електрически автомобили, които слагат върхове и с други новаторски решения, като микромрежите, превоза и консолидираното на възобновими енергийни източници в локалните енергийни мрежи, в това число и нашето спонсорство на сериите моторни спортове от шампионата ABB FIA Formula E Championship и още доста.

Бързи обстоятелства за АББ в електрическата подвижност:

- АББ разполага с максимален брой високоскоростни зарядни станции за електрически автомобили по пътищата – над 7 000 бързи зарядни системи, инсталирани по целия свят. Тези зарядни станции общо са икономисали съвсем 2 милиона галона гориво и 20 000 тона въглерод. Всеки път, когато водач на електрически автомобил зарежда изцяло своето електрическо транспортно средство на зарядна станция на АББ, той предотвратява нездравословното влияние на почти 50 кг въглерод върху околната среда.

- АББ дава своите новаторски зарядни станции Terra HP на Electrify America като част от най-големия план за създаване на инфраструктура за електрически автомобили в историята на Съединени американски щати. Зарядните устройства на АББ ще бъдат инсталирани на стотици места в и към 17 огромни градски зони и по автомагистралите на страната. Зарядното устройство HP може да презареди едно електрическо транспортно средство за същото време, което лишава и прекъсването за зареждане на елементарна бензиностанция.

- Наскоро АББ подари 30 бързи зарядни станции на град Цюрих, с цел да подкрепи напъните на швейцарския град по пътя му към устойчива и природосъобразна подвижност.

- Революционната автобусна система TOSA на АББ – която към този момент се употребява в Европа – може да зареди един рейс единствено за 20 секунди, до момента в който пасажерите слизат и се качват.

- АББ си партнира и с Формула Е, интернационалните електрически серии автомобилни надпревари, с цел да подтиква бъдещето на електрическите транспортни средства. Сериите автомобилни надпревари от Шампионата ABB FIA Formula E Championship, който ще стартират петия си сезон през декември, са значим задвижващ фактор за напредъка на проектирането и технологиите за електрически автомобили и зарядната инфраструктура за тях. Разработките по пистите са на път да навлязат бързо и при пътническите коли.

В допълнение към сухоземните транспортни средства, морският бизнес на АББ прави морския превоз надалеч по-устойчив посредством интелигентни енергийни и задвижващи системи, които насочват корабите по най-преките направления, като по този метод доста понижават потреблението на гориво и въглеродните излъчвания.

Четвъртият подред годишен лист „ Промени света” на сп. Fortune е създаден от списанието в партньорство с FSG, нестопанска консултантска компания за обществено въздействие; Инициативата „ Споделени ценности” (Shared Value Initiative) - световна платформа за организации, търсещи бизнес решения на обществени предизвикателства; и професор Майкъл Е. Портър от Харвардското бизнес учебно заведение. Компаниите, определени за листата, би трябвало да осъществят доста обществено влияние, обществено потребни бизнес резултати и високо равнище на иновативнос

Списъка „ Промени света” на списание Fortune можете да намерите на: http://fortune.com/change-the-world/

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР