Признаването на Русия за основна заплаха от страна на НАТО

...
Признаването на Русия за основна заплаха от страна на НАТО
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Признаването на Русия за заплаха ще повлияе на страните от Източния фланг

Признаването на Русия за съществена опасност от страна на НАТО ще повлияе на страните от Източния фланг. Така някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов отговори на въпрос в предаването " Офанзива " по Нова Нюз издига ли НАТО нова Желязна завеса, приемайки Русия за опасност.

Важно е да отбележим, че признаването на Русия за съществена опасност, ще повлияе на развиването на модела на силите и връзките на страните от Източния фланг на НАТО. Но каналите за връзка остават отворени, с цел да се върнем в основополагащия акт на връзките сред НАТО и Русия при първа опция. Докато тече експанзията в Украйна – това не може да се случи. Затова и главният фокус на Алианса ще бъде защита и въздържане на агресора Русия, съобщи Шаламанов.

По думите му увеличението на силите за бързо реагиране на НАТО ще значи нужда от доста повече инфраструктура за разполагане на многонационални формирования за осъществяване на учения за интеграция на силите: " Практически в Източна Европа ще бъде доста мъчно да се употребява и поддържа остаряла руска техника. Сега е моментът всички страни да имат ускорени проекти за подмяната на тази техника за оперативна съгласуемост ".

Той разяснява и изгонването на съветските дипломати: " През последните години и изключително през последните месеци виждахме една засилена дезинформационна акция в България и едно недопустимо говорене и държание на съветския дипломат. Това са дейности, които водят до в допълнение разделяне в българското общество и до утежняване на връзките сред България и Русия. Като реакция – аз мисля, че това е вярна стъпка. Важното е, че това е една поредна политика на българското държавно управление, която е изцяло синхронизирана с това, което виждаме в другите страни от източна Европа и освен ".
ТЕМА преди 6 часа 741 преди 10 часа 1440 преди 11 часа 1399
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР