Признаването на депутатите от Народното събрание на България на масовия

...
Признаването на депутатите от Народното събрание на България на масовия
Коментари Харесай

Митрофанова: Признаването на Гладомора в България е изкривяване на историята

Признаването на депутатите от Народното събрание на България на всеобщия апетит в интервала сред 1932 и 1933 година за " геноцид на украинския народ " е умишлено деформиране на историческите обстоятелства, съобщи съветската посланичка в София Елеонора Митрофанова, съобщи ТАСС.
Прочетете още
" Решението за признаването на Гладомора за геноцид, ориентиран против украинците и проведен на тяхна територия, евентуално е написано под диктовката на модерна Украйна. Обидно е, че за следващ път българските политици взеха решение да пренаписват историята. Масовият апетит при започване на 30-те години е обхванал няколко района на Съюз на съветските социалистически републики - и Украйна, и Беларус, и Западен Сибир, и Казахстан и други територии. По разнообразни оценки от апетит са починали до осем милиона поданици на страната от разнообразни националности ", акцентира съветската посланичка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Със 134 гласа " за ", 26 - " срещу " и без " въздържал се " българското Народното събрание в общ план, препоръчан от комисията по външна политика, разгласи Големия глад-Гладомор в Украйна през 1932-1933 година за геноцид и осъди изрично неговите причинители, заяви по-рано през днешния ден Българска телеграфна агенция. С решението се афишира също всяка последна събота на месец ноември за Ден за респект и памет за жертвите на Гладомора в Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР