Признаци за зараза със Зика се откриват в семенната течност

...
Признаци за зараза със Зика се откриват в семенната течност
Коментари Харесай

Рискът от предаване на вируса Зика по полов път се запазва само месец

Признаци за болест със Зика се откриват в семенната течност до девет месеца след инфекцията, само че рискът от предаване на вируса по сексуален път изчезва след месец - по-бързо, в сравнение с позволяват здравните специалисти, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на проучване, оповестено в сп. "Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ".

Изследването на експерти от американските Центрове за надзор и профилактика на инфекциозните болести навежда на мисълта, че здравните управляващи демонстрират свръхпредпазливост, препоръчвайки двойките да се въздържат от секс или да употребяват презервативи най-малко шест месеца, откакто сътрудникът от мъжки пол се болести със Зика.

Резултатите от проучването ще "пришпорят " активността по правене на нови и по-добри рекомендации. Ръководителят му доктор Пол Мийд обаче отбелязва, че единствено по себе си то не е задоволително, с цел да бъдат изменени актуалните рекомендации.

Вирусът Зика се придвижва главно от тропически комари. По време на епидемията през 2015 и 2016 година обаче бяха открити и случаи на болест по сексуален път - в множеството случаи излъчена от мъжа.

Повечето хора, инфектирани със Зика, не се разболяват, до момента в който други демонстрират леки признаци на заболяването. Заразяването по време на бременност обаче крие риск от съществени вродени недостатъци за плода, включително и микроцефалия, напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР