Призиви за по-добро заплащане, по-големи защити срещу възхода на изкуствения

...
Призиви за по-добро заплащане, по-големи защити срещу възхода на изкуствения
Коментари Харесай

Netflix ядоса актьори и сценаристи с обява за работа, свързана с изкуствен интелект, предлагаща заплата до $900 000

Призиви за по-добро възнаграждение, по-големи отбрани против възхода на изкуствения разсъдък в киното при основаване на сюжети или потреблението на облици на актьори във кино и телевизионни продукции. Това са единствено част от многото аргументи, поради които холивудските артисти се причислиха към сценаристите в историческа стачка за промишлеността.

Имайки поради това, надали е изненадващо, че Netflix набира скорост в публикуването на няколко позиции, свързани с изкуствения разсъдък. И то не какви, а с шестцифрени заплати. В същото време стачката в Америка навлиза в четвъртия си месец.

Към момента Netflix има най-малко пет отворени позиции, свързани с изкуствения разсъдък или " машинно образование ". Една от джълностите, оповестена в LinkedIn през последния месец е с название " Продуктов управител ", за която заплатата е сред 300 000 и 900 000 $ годишно.Относно обявата за продуктовия управител Netflix написа, че изкуственият разсъдък " движи нововъведенията във всички области " и оказва помощ на стрийминг колоса " да купува и основава ужасно наличие ".

Работните места, свързани с изкуствения разсъдък, могат да бъдат извънредно доходоносни, с помощта на вложители в планове като ChatGPT, написа Fortune. Това докара до основаване на работни места, които притеглят с шестцифрени заплати. Но тези позиции могат да дойдат за сметка на други служащи. ChatGPT към този момент накара някои специалности да наподобяват като " остарели " и нов отчет демонстрира, че нововъведенията с A.I. към този момент са коствали работата на близо 4000 души през май.

Заплатата, която Netflix предлага за продуктов управител е голяма, спрямо тази на болшинството (87%) членове на Гилдията на екранните артисти, които печелят по-малко от 26 000 $ на година. Второстепенните артисти постоянно вземат единствено към 200 $ дневно, съгласно контракта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР