Призивът ни е да се постигне обединение в рамките на

...
Призивът ни е да се постигне обединение в рамките на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако с гласовете на опозицията се избере шеф на БНБ, това ще е криза

Призивът ни е да се реализира обединяване в границите на обединението за Българска народна банка. Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Ние няма да имаме предложение за Българска народна банка. Призивът ни е да се реализира обединяване в границите на обединението, тъй като би трябвало ясно да осъзнаваме риска от излизане отвън главния принцип на тази коалиция - реализиране на общи болшинства по значимите въпроси. Управлението на финансовата система е фундаментален въпрос. Ако по него допуснем разединение на обединението, ще бъде проблем ", сподели Иванов.

Той даже предизвести, че в случай че с гласовете от опозицията се поддържа един от претендентите, това ще сложи „ доста тежки въпроси и ще бъде рецесия ".

Той съобщи, че официална кандидатура няма. " Ние коя ще подкрепим, ще решим на парламентарна група. Нека има официално импортирани кандидатури. Знаете, че нещата се трансформират в последните 15 минути. На този стадий, което бих споделил - апел да помислим малко за по-голямата картина ", сподели още Христо Иванов и отново акцентира, че е нужен консенсус в обединението за индивида, който ще ръководи Българска народна банка.

Според него това, че има двама претенденти до момента няма неприятно, само че в случай че се стигне до избор на претендент с гласовете от опозицията, ще сложи доста тежки въпроси. " Имам въпроси по какъв начин опозицията гласоподава за настояването на Има Такъв Народ процедурата да се открие по този метод и в този времеви интервал. Аз считам, че би трябвало да се направи всичко допустимо да се реализира консенсус в границите на обединението ", съобщи още Христо Иванов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР