Призивът на премиера Ана Бърнабич към гражданския сектор да говори

...
Призивът на премиера Ана Бърнабич към гражданския сектор да говори
Коментари Харесай

Хелзинкският комитет: Russia Today получи офис в Белград, Вулин като руснак оглави БИА - каква е тази проевропейска политика?

Призивът на премиера Ана Бърнабич към гражданския бранш да приказва намерено за обстановката в Косово е опит за хомогенизиране на необятната общност към барикадата на север, разяснява за “Данас ” Соня Бисерко, ръководител на Хелзинкския комитет, по настояването на президента на държавното управление на Сърбия неправителствените организации да приказват.

Премиерът неотдавна получи задачата да заяви неприятни " истини " на западната общественост, като се стартира от Габриела Ескобар, немски дипломати и политици. Западната общественост неотдавна сподели по-добро схващане на обстановката в Черна гора и акцентира, че целта е националният интерес и че Черна гора не би трябвало да се причислява към “Отворени Балкани ”. Всичко това демонстрира, че той губи самообладание в очакване отговорът на Сърбия да се измести от позицията, която дестабилизира Западните Балкани. Що се отнася до апела към гражданския бранш, има част от него, която е съгласно държавното управление. Това се отнася на първо място до опита да се осъществя единствената позиция, която държавното управление съставлява, а точно разделянето на Косово ”, счита Соня Бисерко.

Освен това, прибавя тя, обстановката на границата с Косово е доста по-сложна заради наличието на съветската военизирана част “Вагнер ” и “Нощни вълци ”, както и локални екстремистки групи, които вършат всичко, с цел да предизвикат спор и по-късно да намерят опрощение да се окупира Севера.

“Интересно е изказването на президента от Азербайджан, че желае да “вземе техния опит, тъй като те знаят по какъв начин да се борят и да побеждават ". В същото време той не помни, че последната победа беше допустима с помощта на намесата на Турция, която Русия подцени. Очевидно той разчита на съветска поддръжка, тъй като КФОР и НАТО към този момент са го предизвестили да не върви в тази посока ”, сподели Бисерко.

Според нея настояването на Запада, на първо място на Германия, за събаряне на барикадата е било посрещнато на нож.

“Доскоро Вучич имаше най-голямо доверие в Германия, която е и най-големият вложител в Сърбия. Поведението на Белград демонстрира, че към този момент няма място за разнообразни операции, а Западът към този момент не го толерира, както го е правил години наред в ущърб на всички свои съседи. Трябва също по този начин да се има поради, че Русия не е заинтригувана от нормализирането на връзките сред Косово и Сърбия и че ще направи всичко, с цел да го предотврати ”, акцентира Бисерко.

При всички упоменати маневри на Белград, отбелязва тя, Никола Селакович въпреки всичко декларира, че Сърбия не се отхвърля от участието си в Европейски Съюз, разчитайки, несъмнено, че Западът, изключително Съединени американски щати, ще продължат да имат доброжелателно отношение, надявайки се, че Вучич ще избере европейската вероятност на Сърбия.

“За да му повярваме като част от гражданското общество, което се застъпва за този вид, е належащо на първо място да се промени медийната политика. Междувременно виждаме, че обстановката се радикализира, че Russia Today получи офис в Белград и Александър Вулин като руснак оглави БИА (сръбската разследваща работа - бел.ред.). Каква е тази проевропейска политика? ”, пита Соня Бисерко. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР