Призив за успокояване на обстановката във Франция отправи по телевизията

...
Призив за успокояване на обстановката във Франция отправи по телевизията
Коментари Харесай

Призив за спокойствие отправи по телевизията бабата на убития тийнейджър във Франция

Призив за усмиряване на ситуацията във Франция насочи по малкия екран бабата на убития младежа от служител на реда. В събота против неделя страната претърпя петата си поредна нощ на безредици след гибелта на 17-годишния Наел.

Не се дразня на френската полиция, споделя бабата на Нахел. Тя съобщи, че „ недоволства “ против мъжете, които са спрели и умъртвили внука ѝ, само че това не значи, че ненавижда всички останали служители на реда. „ За благополучие ги има “, сподели тя и акцентира, че „ има вяра в справедливостта “.

Повтаряйки апелите си за успокоение и завършек на безредиците, тя добави: „ Не разрушавайте учебните заведения, не разрушавайте рейсовете “. По-рано тя сподели, че протестиращите са употребявали гибелта на Нахел като опрощение. Жената съобщи, че се надява виновният служител на реда да бъде осъден.

През нощта стачкуващи се пробваха да подпалят къщата на кмета на предградие на Париж и изстреляха ракети по бягащата му жена и деца.

Инцидентът провокира потрес и се дефинира като опит за ликвидиране. Кметът Венсан Жанбрун не е бил в дома си, само че брачната половинка му е със строшен крайник, а едно от децата също е ранено. 

В неделя вечерта президентът Еманюел Макрон ще беседва с основни членове на държавното управление си, с цел да обсъдят митингите.

В изказване от кабинета на президента се споделя, че министър председателят Елизабет Борн, министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен и министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети ще вземат участие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР