Призив към депутатите да се откажат от Правителствена болница (болница

...
Призив към депутатите да се откажат от Правителствена болница (болница
Коментари Харесай

Кацаров предлага Правителствена болница да стане детска

Призив към депутатите да се откажат от Правителствена болница (болница „ Лозенец ” в София) насочи здравният министър Стойчо Кацаров.

Ние нямаме потребност от такава болница. А тя е най-добре и най-луксозно оборудвана. Защо да не се откажем от нея в името на болните дечица?!, съобщи Кацаров по време на чуването му в Народното събрание за създаване на национална педиатрия.

Той в детайли изясни за какво не е допустимо да се построи нова педиатрична клиника на отредения за това терен.
 Детската болница ще е в напълно нова постройка Детската болница ще е в напълно нова постройка
В рамките на дни може да издадем виза за изследване и планиране на чисто нова постройка в границите на терена в региона на Медицинска академ...

Изграждането на детската болница на изцяло ново място, друго от двора на " Александровска ", ще отнеме 6 до 7 години. В „ Александровска ” пък нов градеж можело да има единствено, в случай че изоставеният бъде съборен изцяло и стартира ново създаване.

Здравното министерство се обърнало към столична община за подобаващ терен, само че получили отговор, че сега в региона на околовръстното шосе в София няма подобен.

Правителствена болница може да резервира многопрофилния си темперамент, може да дадем единствено част от нея на дечицата. Може относително бързо да бъде преустроена. В двора й може да се строи – цялостен нов корпус за дечицата, сподели Кацаров.

Идеята Болница „ Лозенец ” да стане педиатрия е от 2018 година Имаше държавно решение за това, сподели Десислава Атанасова. ГЕРБ го вкара в Народното събрание, само че бе подкрепено единствено от Движение за права и свободи, всички останали бяха срещу, съобщи още тя. И сподели, че ГЕРБ поддържа концепцията.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР