Призът беше връчен заради оказаната подкрепа на доброволците в усилията

...
Призът беше връчен заради оказаната подкрепа на доброволците в усилията
Коментари Харесай

Лидл България с отличие в Деня на доброволеца

Призът беше връчен поради оказаната поддръжка на доброволците в напъните им да овладеят бежанската вълна от Украйна  

По време на гала за отбелязване на пети юни – Българският ден на доброволеца, Лидл България получи приз от Националната асоциация на доброволците в Република България. Почетния плакет беше връчен в символ на благодарност за финансовата поддръжка в размер на 50 000 евро, която компанията оказа на асоциацията през миналата година.

 Лидл България с отличие в Деня на доброволеца

Дарената сума беше целеустремено употребена за основаването и активността на Националния контактен център с доброволци и единния портал Ukraine.gov.bg в помощ на хората, наранени от войната. И до през днешния ден той продължава да бъде формален канал за връзка сред идващите в страната бежанци и държавните органи.

Допълнително Лидл България поддържа финансово още осем организации в страната, които работиха непосредствено с украинските бежанци в България. Средствата бяха употребявани както за филантропична помощ, по този начин и за поддръжка на организациите в тяхната ежедневна работа и в дейностите им за обезпечаване на правна, психическа помощ и други експертни услуги.

Като част от напъните си да поддържа хората от Украйна компанията също по този начин предлага и опция за работа на всички украински жители, получили краткотраен статут на протекция у нас. Веригата обезпечава административна поддръжка за споразумяване на документи, курс по български език, средства за наем на жилище за шест месеца, както и заплащане и пакет придобивки като на всички свои чиновници. В същото време незабавно след началото на войната през 2022 година Шварц групата, част от която е и Lidl подари артикули на стойност 10 милиона евро в помощ на хората в Украйна.

Като виновна компания Лидл България неведнъж е демонстрирала своя ангажимент и поддръжка към обществото при разнообразни сериозни обстановки. Само за последната година с изключение на своята поддръжка към Украйна и българските организации, работещи с бежанците, Лидл България подкрепя и потърпевшите от наводненията в региона на Карлово. Компанията изпрати два камиона с артикули от първа нужда. В началото на тази година също по този начин Schwarz Group от името на всички свои подразделения поддържа с подаяние от един милион евро потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР