Приютяването на домашни любимци в Саудитска Арабия става все по-лесно,

...
Приютяването на домашни любимци в Саудитска Арабия става все по-лесно,
Коментари Харесай

Инициатива за приютяване на домашни любимци в Саудитска Арабия

Приютяването на домашни любимци в Саудитска Арабия става все по-лесно, благодарение на благотворителна организация в столицата Риад. Инициативата, стартирана преди пет години, съумява да избави над 100 бездомни котки и кучета. Кампанията цели да се съобщи обръщение за " благосклонност и съчувствие към животните ".

Желанието за присъединяване в добра идея е единственото условие на основателката на организацията Сохеир ал-Чалут. Тя е и уредник на голям брой благотворителни действия и семинари за повече осведоменост в разнообразни приюти в Риад. По време на една от тези акции, за три дни 16 бездомни котки си откриха нов дом.
Сара Мазен: Получих известие за самодейност, която предлага котки за приютяване. Аз и децата ми се доста се въодушевихме. Когато дойдохме тук, видяхме доста красиви животни и децата ми избраха новия член на фамилията ни.
Макар и бъдещите стопани да изявяват предпочитание за приютяване, те би трябвало да бъдат интервюирани и осведомени за медицинските потребности и грижи на животните. Също по този начин, те би трябвало да подпишат документ, който да подсигурява протекция за животното.
Сохеир ал-Чалут - създател на благотворителната акция: Ние сме напълно отдадени на котките и кучетата тук, тъй като те живеят с нас като наши деца. Една от нашите начинания се споделя " Нуждая се от храна и вода, също като теб ", тъй като не би трябвало да подценяваме потребностите и възприятията на животните.
Мотото на организацията неслучайно е " приюти, не купувай ", тъй като броят на бездомните животни в страната се е нараснал двойно през последните години. Според Чалут това се дължи на смяната на законите в Саудитска Арабия, което кара доста задгранични служащи да изоставен страната без любимците им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР