Приютът за кучета Фермата на Animal Rescue Sofia отправи апел

...
Приютът за кучета Фермата на Animal Rescue Sofia отправи апел
Коментари Харесай

Animal Rescue загуби дело, търси помощ за оцеляването на кучетата в приюта Фермата

Приютът за кучета " Фермата " на Animal Rescue Sofia насочи зов за помощ след изгубено дело и вмененото обвързване да заплаща годишно по 4000 лв. за сметоизвозване.

" В продължение на месеци се борихме с претоварването в приюта – броят изхвърлени кутрета през тази есен беше колосален. Знаете, че с цел да се приготви едно куче за осиновяване, то получава 3 ваксини (45 лева.), микрочип (10 лева.), паспорт (2 лева.), добра храна (около 80 лева за месец за кутретата и към 40 лева за възрастните), кастрация (40 лв-), няколко обезпаразитявания (около 15 лева.), четворен тест за векторни болести (30 лева.). И това, несъмнено, е единствено за здравите кучета, които идват без потребност от лекуване. Уви, те са прекомерно незабележим %. А през тази есен няма месец, в който да сме поели по-малко от 100 нови кучета… ", пишат от " Фермата " и споделят, че с препълването на приюта съвсем всички животни са прекарали кучешка кашлица, сега има зараза от гиардия.

" Скъпо, доста скъпо е да се лекуват 250 животни едновременно… И въпреки всичко – с помощта на вашата помощ, на даренията и смс-ите ви, въпреки и мъчно, все някак щяхме да се оправим. Злината обаче в никакъв случай не идва сама ", споделят те и коментират, че след изтощителната прочувствено и финансово есен е завършил правосъдният им спор със Столична община.

Накратко: " Фермата " е отвън регионите за сметоизвозване, заплаща на частна компания, а съгласно общината държи 4000 лв. годишно налог за сметоизвозване.

" И в този момент, след края на обжалването ни, стана ясно, че имаме седмица, с цел да ги платим. Направихме го, събирайки всяка налична стотинка, планувана за отопление, медикаменти, храна… А „ Фермата “ не може да се постави на пауза, до момента в който съберем пари. Клиниката има потребност от пелети за отопление (за стартиране на парното в приюта, даже не мечтаем на този етап), кучетата имат потребност от медикаменти и храна. "

Заедно спасяваме животи. Но през днешния ден сме на прага на злополука – щастието и здравето на 250 кучета зависят от вас, пишат от Фермата и молят за дарения. Телефонът за SMS-и е 17 777 с текст DMS DOG. Останалите способи вижте ТУК.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР