Приятно е да слушате хора, овладели ораторското майсторство. Наистина, не

...
Приятно е да слушате хора, овладели ораторското майсторство. Наистина, не
Коментари Харесай

Лари КИНГ ~ По-добре да мълчите и да бъдете заподозрян в глупост, отколкото да си отворите устата и веднага да разсеете всички съмнения за това

Приятно е да слушате хора, овладели ораторското майсторство. Наистина, не всеки има сходен гений. Някой от нас се паникьосват единствено като си помислят за обществена изява, други почват да заекват, трети не знаят по какъв начин да стартират диалог, четвърти не харесват гласа и дикцията си. Но съгласно най-известният американски тв водещ Лари Кинг, всичко това е поправимо.
И по какъв начин?

 Larry King

Да говорите – това е все едно да играете голф, да карате кола или да държите магазин – колкото повече се занимавате с това, толкоз по-добър ставате и удоволствието също нараства.

По-добре да мълчите и да бъдете обвинен в нелепост, в сравнение с да си отворите устата и незабавно да разсеете всички подозрения за това.

Избягвайте стилните изречения и думи. Това ще ви е единствено от изгода, тъй като ще ви възприемат по-добре, а думите ви ще бъдат разбрани тъкмо.

Златното предписание – отнасяйте се с хората по този начин, както желаете и те да се отнасят с вас – важи и за диалога. Ако желаете вашият събеседник да бъде почтен и прям с вас, вие сте длъжни да бъдете почтени и откровени с него.

Помнете, че тайната на умеенето да водите диалог – това е умеенето да задавате въпроси. На мен всичко в близост ми е любопитно, и даже по време на коктейли постоянно задавам обичаният си въпрос " Защо? ". Идва един мъж и ми приказва, че отива да работи в различен град и аз запитвам " Защо? ". Някаква жена ми споделя, че се преместила със фамилията си неотдавна тук и аз отново " Защо? ". Някой е почитател на " Лейкърс " – и за какво?

Всички ние сме хора, по тази причина не е нужно да губим почва под краката си единствено поради това, че нашия събеседник е професор с 4 висши образования, космонавт, президент, кино звезда или колосално богата личност.

Разговаряйте на глас със себе си, до момента в който се разхождате из дома си. Аз пребивавам самичък, тъй че няма с кого и дума да си продумам, по тази причина постоянно си преговарям на глас думи от идното ми предаване. Нищо не може да ме смути – в близост няма никого и никой не ме слуша. Може да последвате моя образец, даже да не живеете самичък. Докато карате кола също е добър вид. Следете за това, по какъв начин говорите – това също е подготовка.

Никога не би трябвало да забравяте – вашите събеседници се любуват от диалога доста повече, в случай че видят, че той доставя наслаждение и на вас, без значение от това, дали вие се считате на нужното равнище.

Повечето преуспели в живота хора умеят да приказват добре. Ако сте съумели да развиете тази дарба, а вие сигурно бихте могли, вие ще съумеете в живота. Ако считате, че към този момент сте добили триумф, може да го умножите, в случай че усършенствате умеенето си да разговаряте.

Снимки: cnnobservations.com, ora.tv

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР