приятели и колеги отдадоха почит на Самер Абудака, журналист от

...
приятели и колеги отдадоха почит на Самер Абудака, журналист от
Коментари Харесай

„Прекрасен човек“: Колегите от Ал Джазира си спомнят за Самер Абудака

другари и сътрудници отдадоха респект на Самер Абудака, публицист от Ал Джазира, погубен при израелска офанзива в Ивицата Газа.

Al Jazeera удостовери в петък, че Абудака, оператор на Al Jazeera Arabic в Газа, е бил ударен от израелска офанзива, до момента в който е репортаж в учебно заведение в Хан Юнис.

Неговият сътрудник арабски сътрудник на Ал Джазира Ваел Дадух, който загуби жена си, сина, щерка и внука си при предходен израелски атентат, беше ранен при нападението.

„ Ал Джазира държи израелските окупационни сили изцяло виновни за сигурността на Самер, считайки този случай за тенденциозен опит за ориентиране към своите репортери и техните фамилии в линията Газа “, се споделя в изказване на Ал Джазира.

Абудака и Дахдух работеха неуморно, с цел да отразят войната сред Израел и Хамас, като обръщаха особено внимание на тежкото състояние на палестинците в Газа, където израелската блокада и бомбардировки разселиха повече от 80 % от популацията и хвърлиха анклава в филантропична рецесия кри...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР