Привличането на бразилския нападател Неймар не е достатъчно, за да

...
Привличането на бразилския нападател Неймар не е достатъчно, за да
Коментари Харесай

Ариго Саки съсипа ПСЖ: Нямат футболна култура

Привличането на бразилския нападател Неймар не е задоволително, с цел да се трансформира Пари Сен Жермен в огромен клуб, огромна мощ в европейския футбол, счита именитият италиански треньор Ариго Саки, който изведе Милан до европейските клубни трофеи през 1989-а и през 1990-а година.

В изявление за вестник Екип, експертът не е убеден, че Пари Сен Жермен имат вярната тактика и също по този начин не счита, че с времето вярната клубна просвета ще бъде открита. Парижани похарчиха към 400 милиона евро преди сезона, с цел да вземат както Неймар, по този начин и френският национал и млада звезда Килиан Мбапе. Но макар вложенията, ПСЖ трябваше да завърши скоропостижно в Шампионската лига след две загуби от Реал Мадрид с общ резултат 2:5.

"Играч, колкото и да е мощен, си остава просто един състезател. Дори и това да е Неймар. Неймар не е план, съобщи Саки. Ние в Милан спечелихме Серия А през 1988-а година с Марко ван Бастен в състава си, който изигра три цялостни мача от 30 общо. Ако нашият план беше Ван Бастен тогава, ние нямаше да спечелим нищо.

"Ние спечелихме Купата на европейските първенци през сезон 1989/1990 с Рууд Гулит, който знаете ли тогава какъв брой мача изигра? Само един. Така че Гулит или Ван Бастен в оня миг не бяха хората, от които зависи всичко. Той добави, че Пари Сен Жермен би трябвало да работи върху построяването на вярна клубна просвета. "За да спечелиш нещо, най-важните неща за клуба са визията, компетентността вътре по етажите, разпоредбите и изборите, които се вършат. След това идва тимът, който е на терена. Имам възприятието, че тази подчиненост на значимите неща не се зачита в Париж, добави Ариго Саки.

"Във втората среща с Реал халфът Марко Верати беше отхвърлен от терена с червен картон, който му беше показан поради препирня със съдията. Подобно държание не трябва да се толерира от нито един тим, който има искания да бъде огромен. "Авторитетът би трябвало да бъде натрапен от клуба. Давам ви образец от Италия. През предходната година някои играчи в Ювентус стачкуваха, тъй като треньорът Масимилиано Алегри ги сменя или се държаха надменно. Какво се случи по-късно? Те просто махнаха Бонучи от тима, добавя Саки.

"Той просто седна на трибуните по време на мачовете в Шампионската лига и през лятото го продадоха. Така дадоха сигнал на останалите, че играчите би трябвало да съблюдават разпоредбите, в случай че желаят да бъдат в този клуб ", изяснява умерено основателят на Милан от 90-те./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР