Привлекателните изображения не означават непременно истинска ангажираност към екологията, а

...
Привлекателните изображения не означават непременно истинска ангажираност към екологията, а
Коментари Харесай

Не се поддавайте на заблуди! Скритата истина зад маркетинга на н...

Привлекателните изображения не значат безусловно същинска ангажираност към екологията, а може просто да играят на асоциации, с цел да насочат продукта към вашата пазарска кошница.

" Много е известно да се популяризират опаковки на козметика с изображения на растения и листа, цветя и плодове ", споделя Керстин Еферс, чиновник по запазване на околната среда и здравето в консултантския център за потребителите в немския град Дюселдорф.

Според Еферс би трябвало да се вгледате по-внимателно, в случай че на опаковката на даден артикул е посочено, че той съдържа избран дял естествени съставки, които наподобяват прекомерно положителни, с цел да са истина, да вземем за пример 98%. Това е по този начин, тъй като според наредбите на Европейски Съюз в тази информация може да бъде включено и наличието на вода в продукта.
" Ако си купите шампоан или душ гел да вземем за пример, той елементарно може да се състои от 80% вода, след което в действителност бързо ще достигнете до посочените 98% ", споделя бранителят на потребителите. " Ако обаче го изчислите без водата, освен 2 %, само че и 10 % няма да са с натурален генезис ".

Дори в случай че производителят твърди, че продуктът " не съдържа " избрана съставна част, това не ви споделя нищо за останалата част от състава му. Твърдението " без микропластмаси " не изключва опцията да са употребявани други едва разградими разтворими пластмаси.

И в случай че се популяризират избрани съставки, би трябвало най-малко да погледнете позицията им в листата на съставките.
" Често се случва козметичните артикули да се популяризират като съдържащи съставки на растителна основа, които постоянно участват единствено в доста дребни количества, до момента в който главните съставки са синтетични химически съставки ", споделя Еферс.

За разлика от питателните артикули, не е наложително да се показва процентното наличие на дадена съставна част, оповестена в заглавието на козметичния артикул. Съставките обаче би трябвало да бъдат изброени в низходящ ред във връзка с количеството.

" И тогава може да се окаже, че купувате крем с алое вера, да вземем за пример, и алое вера към момента е посочено след консерванта в съставките ", споделя Еферс.

Добре е също по този начин да знаете, че в случай че основната дума " upcycling " се употребява за артикул за хубост или грижа за кожата, това може да значи, че за продукта са употребявани елементи от растения, които другояче не биха били употребявани, като ядки или плодови черупки. Въпреки това няма законови условия за потреблението на този термин в артикули, продавани в Европейски Съюз.

Въпреки това, според законодателството, признато през януари, производителите с течение на времето няма да могат да украсяват етикетите с обещанието за " екологично чисти ", " неутрални във връзка с климата " или " биоразградими " без солидни доказателства за това.

Държавите - членки на Европейски Съюз, към момента би трябвало да одобрят закона, признат от Европейския парламент, и по-късно ще разполагат с две години, с цел да транспонират директивата в националните си законодателства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР