Привидно безкрайната правна борба между Apple и VirnetX продължава да

...
Привидно безкрайната правна борба между Apple и VirnetX продължава да
Коментари Харесай

Apple с нареждане да плати 502 млн. долара за патенти

Привидно безкрайната правна битка сред Apple и VirnetX продължава да бушува, а идващият стадий от нея още веднъж включва над половин милиард $.

Федерален съд в американския щат Тексас постанови, че софтуерният колос ще би трябвало да изплати на софтуерната компания 502.8 млн. $ поради така наречен услуга VPN при поискване – инструмент, който разрешава на потребителите на операционната система iOS да конфигурират устройствата си автоматизирано, тъй че да започват или стопират VPN връзка, написа The Verge. От VirnetX обаче настояват, че създаването е тяхна.

Според Bloomberg на правосъдното жури са били нужни 90 минути да вземе решение. Делото по проблема продължава към този момент 10 години.

Това не е първата сума, изискана от Apple по случая – през 2018 година бе подредено изплащането на други 502.6 млн. $ за нарушение на 4 патента на софтуерната компания VirnetX, свързани с интернет основани връзки, което се отнася до главната технология зад FaceTime и iMessage. През ноември 2019 година обаче това искане бе анулирано от състав от трима съдии.

От Apple обявиха, че възнамеряват да оспорват правосъдното решение. „ Това дело продължава повече от десетилетие, с патенти, които не са свързани с главните интервенции на продуктите ни... Случаи като този служат единствено за угнетяване на нововъведенията и щета на потребителите “, се споделя в изказване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР