Приветствие на главния прокурор към магистратите и служителите от съдебната

...
Приветствие на главния прокурор към магистратите и служителите от съдебната
Коментари Харесай

Иван Гешев: Справедливостта е най-висшата ценност, тя остава нашата най-важна цел

Приветствие на основния прокурор към магистратите и чиновниците от правосъдната власт:
 
Уважаеми госпожи и господа, прокурори, следователи и чиновници на Прокуратурата на Република България, скъпи сътрудници!
В навечерието на най-светлите Коледни и Новогодишни празници се обръщам към вас с признателност за вашата безрезервност и мощна религия, че всеки един от вас, по християнски, е съдействал с напъните си за едно по-добро и заслужено общество!
В резултат на насъбраната в обществото ни неправда, постоянно сме подложени на мощен публичен напън за бързо и дейно правораздаване.
Ние работим единствено с обстоятелства и доказателства, а за това са нужни неизменност, време и старания. Усилията и на останалите управляващи, в лицето на Народното събрание и държавното управление. Казано е още в Библията, че " дето няма закон, няма и закононарушение ”. Въпреки всичко, търсенето на правдивост остава нашата най-важна цел.
От опит знам, че справедливото не всеки път е известно, а известното не всеки път е заслужено. Но всички ние сме призвани по силата на морала и на закона да съблюдаваме и търсим справедливостта. И това е най-висшата християнска полезност.
С ясната мисъл и схващане за потребността от общи старания и взаимни дейности в отбрана на правото и законността, бих желал да се обърна и към всички сътрудници адвокати, юристи, съдии и чиновници в правосъдната система. Днес моите благопожелания са и към всички вас, сътрудници от системата за сигурност и публичен ред, които отстоявате и работите непрекъснато, с цел да гарантирате спокойствието и сигурността на хората!
За мен Коледа е освен фамилен празник, в който се събираме от близо и надалеч и споделяме своята болежка и наслада. В актуалния свят, преситени от празничния звук и забавление, все по-малко се замисляме за смисъла на този празник. Нека го посрещнем с тиха наслада и признателност! Защото раждането на Христос идва да ознаменува раждането на едно ново начало, нов живот, само че освен на плът, само че и по дух.
Нека в тези съкровени мигове на свещенодействие всеки от нас обърне взор към себе си!
Нека се доверим на мозъка си, с цел да познаем силата си!
Нека запазим желанието, с цел да следваме задачите си!
Нека помним постъпките си, с цел да ги надграждаме!
Защото Бог се ражда, с цел да върне индивида още веднъж при Себе си!
Да се радваме и да честваме това единство на духа със мощна религия в положителното, справедливостта и свободата!
Честито и благословено Рождество Христово!
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР