Приветствам това, че страхът от вируса отстъпва, коментира главният здравен

...
Приветствам това, че страхът от вируса отстъпва, коментира главният здравен
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев отчете спад на заболеваемостта от Covid-19

" Приветствам това, че страхът от вируса отстъпва " , разяснява основният здравен контрольор Ангел Кунчев, съгласно който обаче е неясно пренебрежителното отношение към вируса, даже отричането на заплахата от него. " Не, не е елементарен вирус! ", съобщи той в неделя пред БНР.

С 92 нови случая на инфектирани с ковид за последното денонощие, общият брой на дейните случаи в България става 4416. Направените проби са 2330, което значи, че процентът на инфектираните остава към 4, демонстрират данните, качени на формалния информативен портал.

Д-р Кунчев изясни, че е индикативен процентът на инфектираните, който се открива при проучване на ориентиран контингент - т.е. на хора със признаци, а не на такива, на които им би трябвало PCR тест поради пътешестване.

" Когато се съпоставят данни, би трябвало да е най-малко на 14-дневна заболеваемост. Процентът на новозаразените се въздейства и от желанието на хората да пътуват в чужбина и им се постанова да създадат проби за ковид ", сподели доктор Кунчев и акцентира, че за него забавни са проучванията, които се вършат в Националния център по заразни и паразитни заболявания, където се тестват контактни и хора с ъс признаци и подозрения, там процентът на инфектирани стига от 15% до 23% :

" Това е по-показателното, тъй като изследваш ориентиран контингент. Другото е инцидентно проучване на хора, които по някаква причина желаят да се тестват ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР