Приветствам решението ви да се отворите за диалог. Изключително важно

...
Приветствам решението ви да се отворите за диалог. Изключително важно
Коментари Харесай

Йорданов: Ако всеки политически субект надскочи партийните си пристрастия, ще има кабинет

„ Приветствам решението ви да се отворите за разговор. Изключително значимо е по какъв начин вие виждате инструментите и механизмите за реализиране на един открит и градивен разговор с другите партии, тъй че да се търсят общите пресечни точки във връзка с цели, цели и области на вероятен компромис в името на българските жители. “ Това съобщи президентът Радев по време на консултациите за сформиране на държавно управление, които организира с „ ИТН “.

Той съобщи, че е направил всичко допустимо по най-бързият метод да бъде свикано Народното събрание и да стартират консултациите. „ От вас зависи да имаме информация по кое време да бъде връчен проучвателният мандат. Задачите са неотложни, само че е доста значимо този разговор, който стартирате с партиите, да докара до стабилно решение. Тук мога да си разреша да не бързам с мандата, само че това ще зависи извънредно от вас и ще държа на тази връзка, с цел да имам информация по какъв начин вървят консултациите “, сподели президентът.

Зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че партията му ще предложи кабинет.

„ Ние всички разбираме, че отговорността е наша като спечелили в отминалите парламентарните избори. Г-н Трифонов съобщи незабавно на другия ден, че ние тази отговорност я осъзнаваме и ще я поемем с ясното схващане какво се желае от нас. Наясно сме, че би трябвало да се опитаме да съставим кабинет и Народното събрание би трябвало да работи “, сподели той.

Йорданов съобщи, че се надява останалите политически партии, като се изключи ГЕРБ, с които Има Такъв Народ няма да имат контакти под каквато и да е форма, също да надскочат някои свои партийни цели.

„ Ние сме разнообразни политически субекти и всеки от нас има цели, които от време на време се разминават. Истината обаче е, че има някои съществени неща, по които аз персонално не виждам несъгласие с останалите политически партии. Ако всеки политически индивид надскочи някои свои партийни пристрастия и точки в стратегиите си, които очевидно са несъвместими с останалите, би трябвало на база общите ни цели да съставим задоволително устойчиво парламентарно болшинство, което да може да излъчи кабинет “, добави той.

По думите му от Има Такъв Народ първо ще се срещнат с политическите управления на поканените за договаряния парламентарни групи, след което ще стане ясно дали има опция за сформиране на държавно управление.

„ Ако не получим поддръжка или не реализираме обща визия за някои съществени неща, най-вероятно ще се отиде на предварителни избори. Това за нас не е проблем, защото изборите са либерален механизъм, само че се надявам, че в останалите политически партии ще покажат разсъдък, както направихме ние, когато изтеглихме първото предложение за кабинет, защото имаше лични офанзиви против оферти от нас министър-председател “, съобщи Йорданов.

Държавният глава означи, че има обстановки, при които е за предпочитане да се отиде на избори, в сравнение с да има " безпринципна коалиция ", само че прикани предварителния парламентарен избор да остане на назад във времето като алтернатива, тъй като пред България стоят значими проблеми за решение, които изискват работещ парламент и постоянно държавно управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР