Приватизационната агенция на София обяви официално, че ще проведе търг

...
Приватизационната агенция на София обяви официално, че ще проведе търг
Коментари Харесай

Столичната община продава дела си в Общинска банка

Приватизационната организация на София разгласи публично, че ще организира търг за 67,65% от дяловете на столицата в Общинска банка оповестяват от dir.bg. За тях ще се търсят най-малко 45.65 млн. лв..

На евентуалните купувачи ще бъдат препоръчани 3 880 388 акции в едноетапен търг, оповестиха публично от организацията.

Заинтересованите претенденти следва да са стратегически или финансови вложители.

Стратегическите вложители - банкови или кредитни институции, би трябвало да имат цялостен банков лиценз, с присъден от S&P рейтинг, не е по-нисък от " BB- " или равностоен.

Финансовите вложители следва да има опит и известност в ръководството на фондове, финансови активи и/или акционерни или дялови участия в други сдружения и към датата на подаване на офертата в състезанието би трябвало да разполагат с набран или притеглен капитал от не по-малко от 20 млн. евро.

Офертите на участниците в състезанието се подават в постройката на Столичната общинска организация за приватизация и вложения в период от 60 дни след обнародването на решението в „ Държавен вестник ".

През юни 2017 година интернационалната рейтингова организация Moody`s увеличи оценката на дълготрайните депозитни рейтинги на банката от B1 на Ba3, постоянна вероятност. Това е с две степени по-високо от тази, която банката получи през 2016 година по LGF разбора.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР