Привърженици на ВМРО, начело с евродепутата Ангел Джамбазки, са блокирали

...
Привърженици на ВМРО, начело с евродепутата Ангел Джамбазки, са блокирали
Коментари Харесай

Привърженици на ВМРО блокираха дома на Кирил Петков

Привърженици на Вътрешна македонска революционна организация, отпред с евродепутата Ангел Джамбазки, са блокирали пространството пред жилището на премиера Кирил Петков, който живее в центъра на София.

 

" Искаме да му зададем няколко въпроса, свързани с българската позиция за РСМ. Искаме да разберем има ли двойна политика, има ли втори външни министър в лицето на госпожа Чернева, поемал ли е задължения към западни посланици България да направи отстъпки без нищо в Македония да е мръднало, работи ли договорът за добросъседство, какво е свършено по него, каква е неговата персонална позиция, за какво не привиква Комисията по външни работи, " сподели Джамбазки.  

 

Той уточни, че събирането е добродушно, спокойно и не навлиза в ничие персонално пространство. " Просто чакаме един човек, на който българският поданик заплаща залата и би трябвало работният му ден да стартира по-късно на адреса, на който твърди, че живее и върви пешком. Но господин Петков не се появява, " добави евродепутатът.

Той сподели още, че министър председателят се пробва да бяга от отговорност, прехврляйки на Народното събрание решението за РСМ:

" След като година и половина приказва глупотевини по тематиката, откакто се държа неповторимо лаишки, импровизирано, непоследователно, откакто подцени и до известна степен компрометира българската позиция с глуповати, лековати изявления, обятия и целувки с хората от София, които доста бързо решиха умствения му багаж  и подготовка и го използваха просто като боксова круша, с цел да се упражняват върху него – това значи, че се пробва да бяга от отговорност. "

Джамбазки позволи, че може би поради вота на съмнение министър председателят не привиква Комисията по външна политика. " Защото се опасява може би това, което се чуе и види там, да не нагнети в допълнение напрежение в негов ушърб. ”

Събралите се хора упорстват за оставката на министър-председателя поради позицията на България за районен съд Македония.

Александър Сиди изясни, че съидейниците му желаят да попитат премиера какво тъкмо е договорил за Република Северна Македония и по кое време ще подаде оставката си. " Това е най-нелепият министър председател до момента в историята на България ”, твърди той. По думите на Сиди, Петков " на мрачно продава българския народен интерес ”.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР