Привърженици на продемократичното движение в Хонконг образуваха днес живи вериги

...
Привърженици на продемократичното движение в Хонконг образуваха днес живи вериги
Коментари Харесай

Протестиращите в Хонконг образуваха живи вериги, за да призоват за повече демокрация

Привърженици на продемократичното придвижване в Хонконг образуваха през днешния ден живи вериги от двете страни на градското пристанище, въодушевени от митингите в балтийските страни против руската власт преди 30 години, съобщи Асошиейтед прес в петък.

Първо стачкуващите се хванаха за ръце, а по-късно мнозина включиха светлините на мобилните си телефони и ги подвигнаха, с цел да пресъздадат верига от бели светлини върху нощния контур на града.

Организаторите се надяваха, че веригите, които повториха маршрута на три линии на метрото в града, ще се разпрострат на дължина от 40 километра.

Проявата беляза следващия ден от продължаващите 11 седмици митинги, почнали с апели за отменяне на към този момент замразения законопроект за екстрадиция в Китай и разраснали се с включването на претенции за демократично ръководство и без значение следствие на случаите на проявено от полицията принуждение по време на демонстрациите.

Няколко хиляди счетоводители демонстрираха през днешния ден в Хонконг, с което станаха следващата професионална група, подкрепяща продемократичните митинги в някогашната английска колония, в този момент под контрола на Китай, съобщи АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР