Привърженици на политическа партия Възраждане атакуваха прожекция на Близо и

...
Привърженици на политическа партия Възраждане атакуваха прожекция на Близо и
Коментари Харесай

Привърженици на "Възраждане" атакуваха прожекция на филма "Близо" и в Пловдив

Привърженици на политическа партия " Възраждане " нападнаха прожекция на " Близо " и в Пловдив,. Филмът е белгийския режисьор Лукас Донт и е част от френскоезичната стратегия към фестивала " Франкофоли ".

Агитката е била отпред с депутата Емил Янков. По информация на " Под тепето " групата националисти е обиждала присъстващите, а момиче работещо в прилежащия на киното бар е било нарачено " джендър " и е получило препоръки по какъв начин може да се излекува от това. Част от последователите са били с напечатани листове за стоп на ЛГБТ-пропагандата, други - с Георгиевски лентички, които се носят от русофили и последователите на Съюз на съветските социалистически републики. Оказало се, че в действителност нито един от агитката не е гледал кино лентата, а всички са образували своята визия от преразкази на неговото наличие във " Facebook " групи.

Прожекцията в последна сметка се е осъществила, тъй като на място са пристигнали чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са предотвратили ескалация на напрежението.

Няколко дни по-рано, на 11 май,, като тогава съумяха да я осуетят. В столицата филмът се излъчва в границите на културната стратегия на " София Прайд ". По време на митинга в София агитката крещеше, че не желае " гей церемониал в техния град ". Организаторите на " София Прайд " оповестиха, че ще създадат втори опит да излъчат кино лентата на 15 юни от 20:00 ч. в кино " Одеон ".

 " София прайд " провежда нова прожекция на кино лентата " Близо "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР