Привърженици на Петър Волгин излязоха на протест пред сградата на

...
Привърженици на Петър Волгин излязоха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Под мотото свобода на словото протест пред БНР в защита на Волгин и Митрофанова

Привърженици на Петър Волгин излязоха на митинг пред постройката на Българското национално радио в София, проведен под мотото за независимост на словото.

Поводът е решението на управлението да не се излъчи изявлението с съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в предаването " Политически НЕкоректно " с водещ Петър Волгин. От изявления, излязли в редица медии, излиза наяве, че в него за следващ път Елеонора Митрофанова размахва пръст на България, наскърбява сънародниците ни и показва пренебрежение и неуважение на правото ни да бъдем самостоятелна и свободна страна.

" Тук съм, с цел да защитя свободата на словото. Сега виждаме по какъв начин стопираха едно предаване, тъй като дипломат на страна, в която ние не сме публично нито във война, нито сме прекъснали дипломатически връзки, бива заглушавано това изявление. И бива заглушаван един самостоятелен и свободен публицист ", разяснява участник в митинга. " Трябва да има позиция от всички жители ".

" Все по-често се чува, че не би трябвало да се чуват всички гледни точки, а единствено вярната позиция, че другото било агитация. По този метод освен се лимитира свободата на словото, освен се лимитира плурализма, а хората се третират като някакво стадо, на което би трябвало да им бъде спуснато нещо от горната страна. Това е подигравка с достолепието на хората ", споделиха други протестиращи.

Интервюто с Елеонора Митрофанова не беше излъчено, откакто Програмният съвет на БНР откри нарушавания на професионалните стандарти в радиото. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР