Притеснява ме, че български политици си позволяват незаконно да посещават

...
Притеснява ме, че български политици си позволяват незаконно да посещават
Коментари Харесай

Български политици незаконно посещават Крим

Притеснява ме, че български политици си разрешават нелегално да посещават краткотрайно окупирания от Русия Крим. Това съобщи украинският дипломат в България Микола Балтажи.

По думите му в случай че сходно посещаване стане през Русия, т.е. със аероплан от Москва се влезе в Крим, това опонира на интернационалното право, както и на формалната позиция на страната ни във връзка анексирането на Крим.

„ Ако се прави посещаване на Крим, то се прави през Украйна, през специфични пунктове, и редът е регламентиран от съответното разпореждане на министерски съвет и с разрешението на държавната миграционна служба”, съобщи пред Би Ти Ви Балтажи.

„ Русия се пробва да продължи политиката си, да наложи дневния си ред освен в Украйна, само че и в Европа, и да убеди хората посредством хибридна интервенция, че тяхната идея е по-добра”, разяснява още посланикът. Той добави, че не чака българското държавно управление да сложи въпроса за отпадането на глобите против Русия по време на председателството ни на Съвета на Европейски Съюз.

„ Крим е украински, дори не е противоречив. Въпросът е по кое време ще се върне. Западът и Украйна в никакъв случай няма да признаят противозаконната анексия и окупация на Крим”, безапелационен е Балтажи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР