Притеснително е, че Путин твърди, че присъединените територии са вече

...
Притеснително е, че Путин твърди, че присъединените територии са вече
Коментари Харесай

Тагарев: Путин подготвя психологически себе си и руснаците за използване на ядрено оръжие

Притеснително е, че Путин твърди, че присъединените територии са към този момент съветски и те имат право да употребяват нуклеарно оръжие. Посланието има за цел да сплаши и да накара Украйна и Запада да одобряват изискванията на Русия, без да прави същинска връзка, че счита да го употребява. Подготвя психически себе си и съветското население за потребление на нуклеарно оръжие. Това сподели за „ Офанзива ” по NOVANEWS Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата.

 

По думите му има протокол за деяние - укрития и разпределяне йодови таблетки при потребление на нуклеарно оръжие. " Решението при такава заплаха ще се търси и отвън НАТО. Изненада ме поръчката на Украйна за участие в алианса, това мъчно ще се осъществя. Има догадка, че в случай че НАТО причисли страна в спор, то и тя става страна по спора. Този вид решения се вземат с консенсус. Алтернативите са гаранция от Съединени американски щати и Англия като част от меморандума от 1994 година ", съобщи той. И посочи, че сключването на различен вид военен аероплан с изключение на F-16 ще е убийствено за бъдещето на изтребителната авиация.

 

Той смята, че е въпрос за ден-два град Лиман да падне.  " Там има сред 1500 и 5000 съветски военнослужещи. Ако не се предадат, ще бъдат унищожени. Следващото направление чакам да е град Сватове. Въпрос на време е по кое време ще паднат и Северодонецк и Лисичанск. Путин е добър в помпозните постановки, само че това не взема решение казуса, че украинската войска напредва, а руснаците нямат основни триумфи в последните месеци ", разяснява Тагарев. И добави, че е допустимо да има диверсионни групи, които да изследват настроенията измежду напусналите Русия.

 

Според него в случай че се стигне до потребление на нуклеарно оръжие, това ще има съществени последици за Русия. " Съвсем целеустремено не се споделя какви ще са те. Вариантите са от ожесточаване на глобите до потребление на стандартно оръжие и такова за всеобщо заличаване. Последният е минимум евентуален. Не считам, че са вероятни удари по съоръжения на стратегически оръжия на Русия, тъй като това би означавало трета международна война. Американската администрация проиграва разнообразни разновидности ", акцентира Тагарев.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР