Притеснителна е заявката на ПП-ДБ и ГЕРБ, че ще внесат

...
Притеснителна е заявката на ПП-ДБ и ГЕРБ, че ще внесат
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Заявката за 3 на сто бюджетен дефицит е притеснителна

Притеснителна е поръчката на ПП-ДБ и ГЕРБ, че ще внесат бюджет с 3 % недостиг. Това значи съкращаване на бюджетните разноски, най-много за обществените системи и финансови разноски, което ще се усети от българското общество. Това съобщи във Варна икономическият консултант на КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова.

„ Виждаме до каква степен докара редуцирането на разноските в БДЖ. Непрекъснато има произшествия, запалени локомотиви и вагони.Това е в резултат на дългогодишното „ обезкървяване ” на системата. Това ще се случи в доста по-широк мащаб в този момент, с цел да реализираме 3 % недостиг, вместо толкоз, колкото сочат политиките – 6,4 на 100 от брутния вътрешен артикул ”, разяснява Григорова.

Според нея е проблем, че не е признат законът за облагане на така наречен свръхпечалби на фирмите, посредством който в бюджета биха влезнали 2,4 милиарда лв., по планове на финансовото министерство. Това е вид за понижаване на бюджетния недостиг, уточни синдикалистът.

„ Необяснимо е да пожалим тлъстите облаги и в същото време да обясняваме, че нямаме средства за българските жители ”, съобщи икономистът. По думите й удължаването на снадки бюджет в действителност е ново буксуване на фиска на страната.

Ваня Григорова бе посетител на постоянната отчетно-изборна конференция на Синдикалния районен съюз на КТ " Подкрепа " във Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР