Притесненията на авиокомпаниите относно радиосмущенията, породени от 5G свързаността, които

...
Притесненията на авиокомпаниите относно радиосмущенията, породени от 5G свързаността, които
Коментари Харесай

Delta модифицира самолетите си, за да не им пречи 5G

Притесненията на самолетните компании по отношение на радиосмущенията, подбудени от 5G свързаността, които засягат оборудването на самолетите, скоро може да останат в предишното. Delta стана последната огромна самолетна компания, която модернизира радиовисотомерите на своите самолети, с цел да предотврати по-нататъшни закъснения на полетите.

Авиокомпания Delta Airlines приключи обновяването на съществуващия си флот с нови радиовисотомери, с цел да избегне разстройствата от 5G свързаността. Другите самолети на компанията, които са в развой на рутинна поддръжка, също ще бъдат оборудвани с нови устройства. Delta съобщи, че нито един от самолетите ѝ към този момент няма да предстои на спомагателни ограничавания, свързани с неприятни метеорологични условия.

От юли насам на самолетните компании е неразрешено да приземяват самолети при неприятна видимост, в случай че висотомерите в самолетите им не са обновени. Това накара министъра на превоза на Съединени американски щати Пийт Бутигиг да предизвести за вероятни закъснения и анулация на полети. Дотогава съвсем всички самолетни компании бяха модернизирали флота си като се изключи Delta, която към момента разполагаше със 190 самолета със остарели висотомери.

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) по-рано изрази угриженост, че някои 5G сигнали могат да повлияят на работата на радиовисотомерите, които водачите употребяват за установяване на дистанцията до земята в условия на неприятна видимост.

Въпреки че висотомерите и 5G висотомерите в действителност не употребяват едно и също радиочестотно пространство, FAA счита, че някои висотомери биха могли да се повредят при засичане на радиосигнали. Това докара до спор сред телекомуникационните оператори и FAA по отношение на това къде може да се включи 5G и с какъв потенциал.

В последна сметка операторите съумяха да включат 5G на множеството места, само че продължиха да блокират регионите към летищата, до момента в който всички самолетни компании не модернизираха изцяло радиовисотомерите в своите флотилии.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР