Притеснения за хората и по отношение на ядрената безопасност няма.

...
Притеснения за хората и по отношение на ядрената безопасност няма.
Коментари Харесай

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" с горещи разкрития за честите аварии в атомната централа

Притеснения за хората и във връзка с нуклеарната сигурност няма. В това бе безапелационен Наско Михов, изпълнителен шеф на АЕЦ "Козлодуй " в коментар на отвореното писмо от страна на Асоциация свободен енергиен пазар (АСЕП), в което те изредиха четири непланови спирания на работата на централата.

За Нова телевизия Наско Михов изясни, че съгласно софтуерните условия това се квалифицира като нередовност по оборудването, а не като повреда.

Притеснителни вести за честите повреди в АЕЦ "Козлодуй "

Комплексът АЕЦ "Козлодуй " се състои от доста машини и уреди и постоянно може да възникне някакъв проблем, само че неизправностите не касаят реактора, горивото и надлежно радиационния декор.

Извънредни вести: Има повреда в АЕЦ "Козлодуй "!

Като образец Наско Михов уточни пробив в изолацията на един захранващ помпа кабел, който е изпратен за експертиза. Спирането на работата на централата изпълнителният шеф квалифицира по-скоро като дейности на предварителна защита и профилактика, най-малкото тъй като и неплановото прекъсване на централата би коствало доста повече от цената на самия кабел.

Михов успокои: "Ние съблюдаваме категорично инструкциите. Те не се разясняват, а се съблюдават. Всяка нередовност се рапортува също по авансово избран ред в Агенцията по нуклеарно контролиране (АЯР), МЕ и БЕХ ".

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй " спря

"Неизправност във връзка с горивото или радиационния декор - изрично няма ", отсече Наско Михов.

Изпълнителният шеф на АЕЦ "Козлодуй " съобщи и че отвореното писмо на АСЕП не може да се преглежда като експертиза, защото това е изказване на търговци на ток, а не на производители. По думите на Наско Михов "това не е експертиза ".

Припомняме, Шести блок на АЕЦ "Козлодуй " бе включен на 3 юли 2019 година в 17:52 часа, откакто в 13:50 часа бе спрян заради задействане на електрическа отбрана.

На 16 ноември повреда понижи мощността на Пети блок на АЕЦ "Козлодуй " .

На 26 ноември Шести блок на АЕЦ "Козлодуй " спря за два часа .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР