Пристрастяването към компютърни и видео игри официално е класифицирано като

...
Пристрастяването към компютърни и видео игри официално е класифицирано като
Коментари Харесай

СЗО: Пристрастяването към компютърни игри официално е болест

Пристрастяването към компютърни и видео игри публично е класифицирано като болест. Това стана ясно от изказване на Световната здравна организация (СЗО).

Организацията е добавила манията по компютърни игри в листата си за статистическа подредба на здравните проблеми в целия свят. Той ще е в действие от януари 2020 година
Светът е за двама: Как двойка геймъри отбелязва Св. Валентин Любовта към компютърните игри прави връзката сред Белла и Ангел още по-силна
Там модерната болест е разказана като “повтарящ се модел на дейности, свързани с компютърни игри, който има превес над други житейски интереси”.

Новата подредба на манията по компютърните игри не би трябвало да ви плаши – от СЗО разясняват, че това е положение, което се появява и изчезва. По-сериозни прояви на разстройството са редки, като типични признаци за тях са отричане на храна и сън за сметка на компютърни игри, както и отсрочване на настоящи отговорности, за повече от една година.
Геймър умря от компютърни игри Тайландецът няколко нощи подред не бил ставал от компютъра си
Срещу новата подредба към този момент има отпор – доста организации и лобистки групи акцентират преимуществата на компютърните игри, като лечебните им свойства и развиването на въображението и разумната мисъл.

“Световната гейминг промишленост, която има представители в Европа, Съединените щати, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Южна Африка и Бразилия, приканва Световната здравна организация да преразгледа решението си за вкарването на пристрастяването към компютърни игри в листата със болести. СЗО са уважавана организация и нейните рекомендации, основани на самостоятелни специалисти, би трябвало да се съблюдават. Към този миг няма задоволително данни, които да поддържат включването му в списъка”, разясниха от “Ентъртейнмънт програмен продукт асосиейшън”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР