Пристигайки на срещата на върха, председателят на ЕП Роберта Мецола

...
Пристигайки на срещата на върха, председателят на ЕП Роберта Мецола
Коментари Харесай

Мецола: Конфликтът в Газа не бива да отвлича вниманието ни от Украйна

Пристигайки на срещата на върха, ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола предизвести, че обстановката в Близкия изток не трябва да отвлича вниманието от Украйна, заяви „ Гардиън “.

" Този Европейски съвет се организира на фона на война и геополитическа неустойчивост, а единството и съгласуваността на Европейския съюз ще бъдат подложени на тестване повече от всеки път ", сподели тя.

По думите ѝ, за Европейския парламент задачите са ясни:

„ Хамас " би трябвало да бъде спрян. Трябва да се освободят абсолютно всички заложници. Същевременно - те не се изключват взаимно - би трябвало да се даде опция за филантропична помощ, с цел да се облекчат най-тежките последствия, които следим върху почтените цивилни в Газа. Ето за какво в резолюцията на Европейския парламент от предходната седмица ние призовахме за филантропична пауза. “ - съобщи ръководителят на Екологичен потенциал.

" Това не трябва да отвлича вниманието ни от Украйна. Това е тъкмо това, което Путин би желал. Трябва да продължим да оказваме помощ на Украйна във военно и финансово отношение. " - безапелационна е тя.

Дългосрочният бюджет на Европейски Съюз би трябвало да бъде изменен, с цел да отразява сегашните провокации, акцентира Мецола, като добави, че " часовникът тиктака " във връзка с промените в миграционната политика и е нужна доста повече работа по връщането на мигранти. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР