Пристигането на нов член на семейството, какъвто е домашният любимец,

...
Пристигането на нов член на семейството, какъвто е домашният любимец,
Коментари Харесай

Хранене на мини шнауцер

Пристигането на нов член на фамилията, какъвто е домашният любим, е обвързвано с доста наслади безредици, екстаз и внимание от страна на дребни и огромни в дома. Когато градусът на страстите спадне, идва време на първият въпрос, който си задава всеки собственик без опит с предходни домашни питомци и той е: с какво да храня новото си живо владеене?

Когато пък става въпрос за кученце от мини порода, каквото е мини шнауцерът, се прибавят и нови тревожни размишления: какъв брой тъкмо храна би трябвало да поеме мъничето, с цел да се нахрани добре, само че без да се прехранва? Какъв вид храна яде мини шнауцерът, което назовават джудже шнауцер?

За да се избегнат паники по този въпрос, добре е всеки предстоящ собственик да потърси информация за питателните привички на породата и потребностите на неговия предстоящ другар.

Мини шнауцерът е интензивно куче, нуждае се от питателна кучешка храна с високо качество, с цел да бъде в идеална кондиция. При тях се появява проблем с равнището на мазнини в диетата, по тази причина храненето би трябвало да бъде доста деликатно. Подходящото количество храна за мини шнауцера се дефинира от размера на домашния питомец, а качеството на храната има директна връзка с нейното количество.

Младите животни на възраст до 1 година би трябвало да изяждат от 1/3 до половин чаша суха храна два пъти дневно. Тя е повече от храната на възрастното куче, поради потребността от сила. Ако мъничето е под 8 месеца дажбата му е четвърт чаша суха храна 3-4 пъти дневно. След като кутрето навърши 8 месеца храненето се свежда до 2 пъти дневно.

Ако мини шнауцерът се храни с домашна храна, би трябвало да се има поради, че доста здравословни проблеми на породата са свързани с храносмилането. Здравословната диета включва прясно термично обработено месо, малко зеленчуци и малко зърно.

 Мини шнауцер

Храни, съдържащи доста царевица и пшеница нямат място в хранителната диета на мини шнауцера. Те не носят нищо като полза, а могат да навредят, носейки алергии и кожни проблеми. Много храни съдържат заряд и странични артикули, които са нездравословни за здравето на мини шнауцера, по тази причина висококачествената тествана храна е изборът, който ще резервира здрав и витален шнауцер.

Ако и вие желаете подобен необикновен другар, вижте тези разгласи за мини шнауцер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР