Пристигането на малко кученце у дома като домашен любимец е

...
Пристигането на малко кученце у дома като домашен любимец е
Коментари Харесай

Основни грижи за малко куче

Пристигането на малко кученце вкъщи като домакински любим е извънредно прочувствен миг за всички членове на фамилията. Грижата за дребното куче и благоденствие му обаче не трябва да се не помни нито за ден около еуфорията от новия член на фамилията. Ето кои са главните грижи за малко кученце:

Подходящата възраст за осиновяване на куче

За дребните кученца кърменето е също толкоз значимо за създаване на имунитет, колкото и за децата. То подсигурява здраве и активност на порасналото пале. Ето за какво чак след отблъскване на кученцето, то се взима вкъщи. Трябва да е минало на общо хранене. Общата призната норма за отблъскване на дребното куче е 45 дни след раждането.

Подходящо място за дребното куче в дома

Още с идването на дребното кученце то би трябвало да разполага към този момент със особено място с легло, квалифицирано за него. В кучилото дребното кутре е получавало топлота от майка си и другите кученца, родени с него и при отделянето от тях, то ще има потребност от същото чувство за топлота. Затова легълцето му е добре да бъде затоплено с дребна бутилка вода, сложена в него. Топлината ще го накара да се почувства по-спокойно в непривичната за него конюнктура в чужд дом.

Хранене на малко куче

Храненето на дребни кутрета се разграничава от това на порасналите представители на типа. В комерсиалната мрежа се предлага огромно многообразие от гранулирана храна за дребни кутрета, съдържащи задоволително месо. Те обезпечават всички нужни хранителни субстанции за положителното развиване на кученцето.

Много от кучетата са алергични към лактоза, тъй че прясното мляко не е добра храна за дребния питомец, най-много пастьоризираното от магазина. Кокалите също са рискови за малко кутре.

 Хранене на малко кученце

За да действа вярно храносмилателният тракт, дребният домакински любим има непрекъсната потребност от прясна и чиста вода. Достъпът до нея е нужно да бъде денонощен.

Създаване на верни питателните привички у дребното куче

Добрите хранителни привички са значими освен за растежа, само че и за сигнализиране на промени в здравето на кутрето, което губи апетита си при пораждане на здравословен проблем. Така положението се открива елементарно. Разпределянето на храната за деня на няколко порции и даването им в избран час е първата стъпка към постоянното хранене. Домашният любим ще свикне да се храни в несъмнено време, а това е добре за храносмилането му.

Други естествени потребности на дребното куче

Палето има и своите физически потребности, само че в тази ранна възраст към момента не умее да ги управлява, по тази причина са вероятни изненади по пода. За предотвратяването им се оферират памперси в комерсиалната мрежа, които могат да се слагат по земята наоколо до легълцето му. Кутрето може да бъде научено да се изхожда върху тях, в случай че бъде поставяно върху памперсите след хранене.

Съвети за ранно образование

Малкото кученце има потребност и от образование и това е отговорност на стопанина. Социализацията на кученцето е основна.

Животните се нуждаят от деликатност и обич, както хората. Те усещат възприятията на стопаните си и са по-спокойни и щастливи, когато са обичани. Безрезервната обич на индивида обаче значи и отговорност да бъде теоретичен домашният питомец какво може и какво не трябва да прави.

 Трениране на малко кученце

Кученцето се нуждае от безвредни играчки, с които да се забавлява. Желанието му в ранните му години да се гушка в леглото на стопанина също е метод да бъде научено да зачита персоналното пространство на индивида, който се грижи за него.

Има доста моменти от всекидневието, в които връзките би трябвало да се контролират по този начин, че да бъде комфортно и прелестно за всяка от страните в това общуване.

Грижи за здравето на дребното куче

Посещението при ветеринар в околните няколко дни след приемането на новото кутре в фамилията е наложителна процедура за всеки виновен собственик. Тогава най-често се слагат ваксини на кученцето и обезпаразитяващи препарати. Добре е да се знае точната възраст на кученцето, с цел да може лекарят да се грижи съответно за здравето му.

Вижте също:

- Диария при дребните кученца;

- Правилна грижи за новородени кученца;

- Опасни признаци при дребните кученца;

- Задължителни аксесоари за малко кученце;

- Обяви и цени за кученца;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР