Пристанището в Солун вече е собственост на бивш руски депутат

...
Пристанището в Солун вече е собственост на бивш руски депутат
Коментари Харесай

Близък на Путин руски олигарх купи пристанището в Солун

Пристанището в Солун към този момент е благосъстоятелност на някогашен съветски народен представител от Думата.

„ Руският цар на Солун купи пристанището “, разясняват гръцките медии договорката за врата, чиято цена не се оповестява, съобщи БНР.

Компанията на Иван Савидис закупи контролния пакет акции на пристанище Солун, откакто закупи каузи на отдръпналата се немска компания. Приватизацията на врата концентрира интереса на колоси в бранша, откакто Гърция реши да го даде на интернационална компания с гръцко присъединяване.

Имаше деклариран интерес и от съветски компании, които в следствие се отдръпнаха. Очаква се единствено позволение от Комисията по конкуренцията, с цел да стане Иван Савидис главен притежател на пристанище Солун, което след Пирея е най-печелившият гръцки порт.

Савидис е съветски олигарх от гръцки генезис, роден в Грузия, който е измежду най-мощните вложители в Северна Гърция, някогашен народен представител в съветската Дума, непосредствен с президента Владимир Путин.

Той е притежател освен на футболния клуб ПАОК и на първокласни хотели, само че и взе участие в производството на цигари и захар. За да постъпиш на работа в негова компания, е належащо освен да имаш съвършено обучение, само че и да владееш съветски език, настояват негови сътрудници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР