Прищина/Хага. Премиерът на Косово в оставка Рамуш Харадина пристигна в

...
Прищина/Хага. Премиерът на Косово в оставка Рамуш Харадина пристигна в
Коментари Харесай

Gazeta Expres : Харадинай пристигна в Специализирания съд в Хага

Прищина/Хага. Премиерът на Косово в оставка Рамуш Харадина дойде в Специализирания съд в Хага за плануваното чуване, оповестява електронното издание на прищинския всекидневник Gazeta Express .
Той бе свикан в Хага като обвинен.
Рамуш Харадинай подаде оставка в края на предходната седмица, пп-малко от две години след сформиране на обединението в Прищина. Той разгласи решението си след приемането на покана от Специализирания съд, основан за гонене на някогашни водачи на Армията за избавление на Косово (АОК), обвинени в осъществяването на военни закононарушения.
През идващите няколко дни се чака президентът Хашим Тачи да призове политическите партии да се съветват по две благоприятни условия: основаване на ново държавно управление или провеждането на предварителни избори.
Харадинай е шестият министър-председател на Косово след Байрам Реджепи, Байрам Косуми, Агим Чеку, Хашим Тачи и Иса Мустафа. Бившият министър-председател Харадинай оглави още веднъж косовското държавно управление за 100 дни, откакто бе заставен да подаде оставка през март 2005 година, с цел да се яви пред Трибунала в Хага по обвинявания за военни закононарушения. Бе оневинен два пъти.
Нито един от следвоенните държавни ръководители на Косово не е завършвал мандата си. От войната насам са провеждани шест национални избори.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР