Присъствието на Зеленски, кога идва, защо идва, когато идва –

...
Присъствието на Зеленски, кога идва, защо идва, когато идва –
Коментари Харесай

Кирил Петков говори за евентуалното посещение на Зеленски и ще бъдат ли изпращани българи в Украйна

Присъствието на Зеленски, по кое време идва, за какво идва, когато идва – би трябвало да се пази в конфиденциалност. От Министерския съвет могат да кажат дали и по кое време ще пристигна. Всичко друго ще бъде нечиста сделка. Ако Зеленски е в страната, аз ще се веселя да го видя още веднъж. Имахме среща в Киев, когато бях министър председател. Лично с него не съм разговарял, откогато не съм бил министър председател. Това уточни пред bTV съпредседателят на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков.

" Зеленски сега е един от огромните водачи на света. Идвайки в България, в случай че пристигна, ще покаже, че България е значима за стабилността в Европа. Ролята ни в Европейския съюз и НАТО не е периферна. Едно такова посещаване удостоверява, че ролята ни в Европа е от огромно значение “, уточни той.

" Няма никакъв диалог за изпращането на българи в Украйна. България няма да изпрати нито един човек в Украйна. Можем да окажем поддръжка в няколко направления – военнотехническата помощ продължава. Нашата военнопромишлена промишленост има потенциал и продава на сътрудници като Англия и Съединени американски щати, които са от основополагаща значимост за поддръжката на Украйна. Украйна би трябвало да продължи своята интеграция в посока участие към Европейския съюз и НАТО “, подчерта Кирил Петков.

" Днес чакам да минат няколко решения в Народното събрание, които бяха направени бързо и координирано. Във външната политика решенията са по-лесни “, разяснява съпредседателят на Политическа партия.

Според него има връзка, само че би трябвало да се работи още по разговора сред двете водещи обединения в Народното събрание.

" Още не сме влезнали в режим на структурирана връзка. Непрекъснато се чуваме по телефона и с Бойко Борисов, и с водачите. Още не сме създали ежеседмичната среща, да си сложим задания, да имаме задължения и в границите на седмицата да си ги спазим “, изясни Петков.

" Правим стъпки напред, само че не мога да се похваля с дисциплинираност. Няма да показвам с пръст. За да се случат тези неща, нужно е предпочитание и от двете страни. Поели сме ангажимент, че нужен общ ръб за номинации за регулаторите. Тук не приказваме за позиции като хора, а за регулатори с изтекли мандати “, сподели още той.

Според Петков е належащо да се организират ежеседмични работни срещи.

" С Димитър Радев водихме сериозен диалог. Кой е новият шеф на Българска народна банка е от огромно значение за влизането в еврозоната през идната година. Аз харесах диалога, който имахме и видях в негова страна порив, че няма да има закъснение във влизането в еврозоната и това да стане в средата на 2024 година “, посочи Кирил Петков, само че посочи, че следва да бъде взето извънредно решение на вътрешнопартийно заседание.

" Опитаха се да атакуват Даниел Лорер. Не е обсъждана кандидатурата му за Българска народна банка. Бяхме горди от номинацията му за еврокомисар. За шеф на Българска народна банка индивидът, който ще бъде повдигнат, би трябвало да има огромен банков опит “.

" Водим диалози с Иванка Динева, която е препоръчана за шеф на НЗОК. Експертите в нашата коалиция направиха диалог с нея. Тези регулатори са по-важни от държавното управление и предопределят по какъв начин страната се движи. Залагайки верните или неверните хора, ще предопредели по какъв начин ще се движи в България даже и по-късно държавно управление “, акцентира съпредседателят на " Продължаваме промяната “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР