Присъствието на севернокорейски войски в Украйна би довело до ескалация

...
Присъствието на севернокорейски войски в Украйна би довело до ескалация
Коментари Харесай

Лукашенко пред BBC: Севернокорейски войски в Украйна ще ескалират конфликта

Присъствието на севернокорейски войски в Украйна би довело до ескалация на спора, съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко в изявление за Би Би Си. Той обаче е уверен, че няма севернокорейци в Украйна.

Кореспондентът на Би Би Си в Москва Стив Розенберг е интервюирал Александър Лукашенко в коридорите на срещата на БРИКС в съветския град Казан, като Лукашенко намерено декларира, че би желал страната му да бъде член на блока на нововъзникващите стопански системи.

Запитан по какъв начин ще разяснява изказванията, че Северна Корея е изпратила войски да се бият дружно с руснаците в Украйна, Лукашенко дава отговор, че това са " нелепости ".

" Познавайки добре характера на Путин, той в никакъв случай не би се опитал да убеди друга страна да включи армията си в специфичната интервенция на Русия в Украйна ", добавя президентът на Беларус. Той обаче признава, че " би било стъпка към ескалация на спора, в случай че въоръжените сили на която и да е страна, даже Беларус, са на линията на прикосновение ".

Запитан във връзка на разположените съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус и дали Путин е подготвен да ги употребява във войната в Украйна, Лукашенко дава отговор, че Путин в никакъв случай няма употребява тези оръжия без единодушието на беларуския президент. А на още един въпрос дали той е подготвен да позволи потреблението на тези оръжия, президентът дава отговор: " Напълно съм подготвен, другояче за какво са ми тези оръжия? Но единствено в случай че ботушът на един непознат боец стъпи в Беларус. Нямаме проекти да атакуваме никого. "

Би Би Си отбелязва, че са доста малко международните водачи, които са били на власт 30 години и че Лукашенко е упрекнат в операция на избори, потушаване със мощ на инакомислието и разрушение на демокрацията. Англия, Европейски Съюз и Съединени американски щати не го признават за законен президент на Беларус.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР