Присъствието на руски специалисти във Венецуела се ръководи от споразумение

...
Присъствието на руски специалисти във Венецуела се ръководи от споразумение
Коментари Харесай

Руските специалисти във Венецуела са по взаимно съгласие

Присъствието на " съветски експерти " във Венецуела се управлява от съглашение за военно-техническо съдействие сред двете страни, заяви съветското външно министерство, представено от " Ройтерс ".

Говорителят на външното министерство Мария Захарова съобщи, че специалисти от Русия са пристигнали във Венецуела в строго сходство с конституцията на републиката .

Споразумение сред страните е подписано през май 2001 година и е с нужните процедури за ратификация и в двете страни, оповестява ТАСС.

Два съветски самолета се приземиха в столицата Венецуела в събота с съветски формален представител на защитата и близо 100 военнослужещи . " Ел комерсио " заяви, че самолети Ан-124 и Ил-62 с съветски военнослужещи и 35 тона товари са пристигнали на 23 март в интернационалното летище Симон Боливар в Каракас.

Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава единомислещо в поддръжка на законопроект, съгласно който американските управляващи ще се борят против въздействието на Русия във Венецуела.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео прикани Русия да " приключи неконструктивното си държание " с поддръжката за президента на Венецуела Николас Мадуро.

Пристигането на два съветски самолета с военнослужещи и товари във Венецуела е първата стъпка към появяването на съветски военни бази на територията на Боливарската република, разяснява Умберто Калдерон Берти, който е представител на водача на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо в Колумбия.

" Не мислете, че съветските самолети са пристигнали единствено за известно време. Както преди три или четири години, Русия продължава да упорства за военни бази във Венецуела , преди всичко бази за подводници ", изяснява той.

Според представителя на Гуайдо, ползите на Русия са разнообразни от китайските . " Китай е заинтригуван от опазване на комерсиалните връзки и доставката на венецуелски нефт . Интересите на Русия се дефинират от геополитиката ", разяснява той.
 Съединени американски щати ще се бори с Кремъл във Венецуела
Съединени американски щати ще се бори с Кремъл във Венецуела

Нова акция на Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР