Присъствала съм на олимпиада, на която нямаше допинг контрол в

...
Присъствала съм на олимпиада, на която нямаше допинг контрол в
Коментари Харесай

Нешка Робева за допинг скандала: Това е политическо шоу

Присъствала съм на олимпиада, на която нямаше допинг надзор в Съединени американски щати и знам какво ставаше – хвърчаха върхове, сподели тя

Решението да бъде осъдена Русия със възбрана на спортисти от тази страна да вземат участие на олимпийски игри и международни шампионати в идващите 4 години е политическо шоу на наивници. То е извънредно грозно, тъй като удря деца. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ именитата треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Тя влезе в студиото, с цел да разяснява допинг абсурда.

Присъствала съм на олимпиада, на която нямаше допинг надзор в Съединени американски щати и знам какво ставаше – хвърчаха върхове, добави Робева.

Според нея решението на антидопинговата комисия е незаслужено. Правата на уличените в приложимост на допинг спортисти би трябвало да бъдат отнемани вечно, до момента в който " чистите " спортисти би трябвало да получат позволение да се състезават на огромни шампионати, изясни тя.

" Знак е, че Русия надига глава и ще търсят всевъзможни благоприятни условия да я ударят където могат. Русия е мощна в спорта. Само за наивниците това решение е заслужено. Който следи спорта, не може да не осъзнае, че върховете не могат едните да ги реализират с допинг, а другите без нищо. Такива свръхчовеци няма “, разяснява Нешка Робева.

„ Аз съм безусловно уверена, че Русия ще направи паралелни игри и доста страни ще вземат участие. Големите върхове ще бъдат там ", акцентира тя.

В момента Робева пътува из България дружно с най-новия си театър - " Шоу без име ".

" Това е един театър с доста имена. Тъй като ние не успяхме да изберем името, той си остана " Шоу без име ", само че с доста наличие. Правя го към този момент трета година. Тази година в 10 града. Събираме средства, до стотинка всичко отива за подкрепяне на надарените деца на България, най-вече на спорта и най-много на " Левски ". Този клуб управлявам от години и е дал на България съвсем всички първенци. Много други клубове се зареждат с наши състезатели, само че ние ги произвеждаме ", сподели тя пред бТВ.

" Шоу без име " към този момент беше показано в 8 града, като следва възпитаниците на Робева да излязат на сцените в София (11 декември), Пловдив (14 декември) и Стара Загора (15 декември). Спектакълът може и да дебаркира във Видин, а средствата от продадените билети да отидат за подкрепяне на филхармонията в града.

Чрез " Шоу без име " Робева и екипът ѝ оказват помощ и на дребната Йордана от Радомир, която страда от проксимален бедрен недостиг.

" Това е изумително. Ние се обръщаме към публиката, откакто са си купили билети хората, с един апел да помогнем на дребната Йордана да бъде като тези деца, да може да играе, да се смее, да се радва. До тук, от тези 8 града, сме събрали почти 10 хиляди лв.. Смятам, че те ще се усилят ", сподели още Нешка Робева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР