Присъединяването на Украйна към НАТО само ще задълбочи кризата в

...
Присъединяването на Украйна към НАТО само ще задълбочи кризата в
Коментари Харесай

Русия коментира възможността Украйна да влезе в НАТО

Присъединяването на Украйна към НАТО единствено ще задълбочи рецесията в югоизточната част на страната, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. В същото време водач на съветска парламентарна партия прикани Москва да признае независимостта на самопровъзгласените Донецка и Луганска национална република, съобщи БНР.

Коментарът на Песков пристигна в отговор на изказването на украинския президент Володимир Зеленски, съгласно който встъпването на Украйна в Алианса е единственият път към прекратяването на войната в Донбас. „ От наша позиция това още повече ще утежни обстановката, тъй като, говорейки за встъпването на Украйна в НАТО, по никакъв метод не може да се подценява мнението на хората. А в случай че поискате мнението на няколко милиона души в самопровъзгласените републики, то ще разберете, че за тези хора участието в НАТО е надълбоко неприемлива вероятност “, сподели Дмитрий Песков. Той изрази вяра, че няма да се стигне до нова война в Донбас.

Ситуацията в Югоизточна Украйна беше разисквана на днешното съвещание на Държавната дума. Лидерът на „ Справедлива Русия “ Сергей Миронов съобщи, че Киев явно не има намерение да извършва минските съглашения и че украинският президент Володимир Зеленски се готви за война против Донбас с утвърждението на американския си сътрудник Джо Байдън.

„ Мисля, че най-правилното решение в този момент би било Русия да признае независимостта на Донецката и Луганската национална република и в бъдеще, в случай че жителите на Донбас пожелаят, в последна сметка да влязат в състава на Руската федерация “, сподели той. Според Миронов по този начин може да бъде предотвратено започването на най-големия боен спор в Европа след края на Втората международна война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР