Присъединяването на предприятие към електропреносната мрежа преминава през 7 процедури,

...
Присъединяването на предприятие към електропреносната мрежа преминава през 7 процедури,
Коментари Харесай

269 дни, за да се върже фирма към ел. мрежата

Присъединяването на дружество към електропреносната мрежа минава през 7 процедури, лишава към 9 месеца (269 дни) и коства 60 222 лева на бизнеса, сочи разбор на Министерството на стопанската система.
Проблемът с тромавата процедура за пробутване на ток постоянно се слага от бизнеса на дневен ред. В годишното изследване на Световната банка Doing Business 2018 страната ни е на 141-во място в света по индикатора “Свързване с електрическата мрежа ” и за година пада с 37 позиции.

В първата процедура се подписва прелиминарен контракт с електроразпределително сдружение (ЕРП). Във втората процедура компанията би трябвало да направи план на вътрешното зареждане, който се съгласува с ЕРП-то, ДНСК и общината, с цел да бъде обещано позволение за градеж. В третата процедура се подписва контракт с общината за възобновяване на тротоарна настилка и се подават пари като гаранция за качество на възстановителните действия. Четвъртата процедура е по подписване на контракт за присъединение с ЕРП-то, с цел да стартира същинската работа. Петата процедура включва изкопни действия, полагане на кабели и реализиране на връзка с електропреносната мрежа – 84 дни. Разходите за тази активност са 52 185 лева

Шестата стъпка е подписване на контракт за продажба на електрическа енергия. Седмата процедура е за монтаж на електромер и даване на достъп до електричество.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР