Присъединяването на Финландия към НАТО днес ще бъде историческо събитие

...
Присъединяването на Финландия към НАТО днес ще бъде историческо събитие
Коментари Харесай

Шойгу отговори на Столтенберг: Присъединяването на Финландия към НАТО повишава риска от конфликт

Присъединяването на Финландия към НАТО през днешния ден ще бъде историческо събитие и директно разследване от съветската инвазия в Украйна, съобщи шефът на пакта Йенс Столтенберг, който акцентира, че Алиансът ще направи по този начин, че Швеция също да стане негов пълновръстен член, съобщи Ройтерс.

 

" Президентът Путин разгласи за цел на нашествието в Украйна " по-малко НАТО ". Той получава тъкмо противоположното – Финландия през днешния ден, а скоро и Швеция ще стане пълновръстен член на Алианса ", сподели Столтенберг преди съвещание на външните министри на НАТО.

 

От своя страна съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи през днешния ден, че присъединението на Финландия към НАТО ще усили риска от спор.

 

" НАТО възприе комплекс ограничения за повишение на бойната подготвеност на обединените въоръжени сили и ускорява учебно-бойната и разследващата активност край границите на Русия и Беларус. В близко бъдеще следва и Финландия да стане член на алианса ", сподели той на заседание с висшия команден състав на съветските въоръжени сили.

 

По думите му това основава забележителен риск от разширение на спора в Украйна, само че няма да повлияе на специфичната военна интервенция, показва ТАСС.

 

Шойгу упрекна НАТО в антируски курс, който съгласно него все по-усилено се следва от алианса, и в тази връзка той означи, че Западът усилва военната помощ за Украйна във тип на бронирана техника и друго въоръжение и обмисля " опцията да даде на Киев оперативно-тактически ракети АТАКМС (ATACMS) с обхват до 300 км ".

 

На съвещанието с генералите министърът засегна и въпроса за военното съдействие с Беларус.

 

Той заяви, че въоръжените сили на Минск към този момент разполагат с изтребители, способни да носят нуклеарни бойни глави, и че Русия е предоставила на Беларус ракетни комплекси " Искандер ", които също могат да изстрелват както стандартни ракети, по този начин и такива с нуклеарни бойни глави
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР