Присъединяването към сухопътен Шенген може да генерира 1,3 млрд. лв.

...
Присъединяването към сухопътен Шенген може да генерира 1,3 млрд. лв.
Коментари Харесай

Васил Велев : Най-големите бизнесмени са политиците

Присъединяването към сухопътен Шенген може да генерира 1,3 милиарда лева годишно, само че това към момента е единствено фантазия. Тази сметка оповести служебният министър на стопанската система.

" Преди време ние направихме сходна сметка и призовахме тогава за протест на австрийски артикули. Вероятно едно стабилно ръководство би дало повече шансове и за Еврозона, и за Шенген и за Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), което е третото участие, което би трябвало да осъществяваме. Тези три участия могат да бъдат реализирани в границите на година и половина, в случай че има фактически подобен приоритет, към който да се обединят политическите сили и гражданското общество ", съобщи ръководителят на ръководителят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в студиото на  " Денят ON AIR ".

По негови думи тези участия са най-важните цели на бизнеса и синдикатите.

" Ние настояваме поредно да се следват, само че за жалост политическата класа не се оказа на висотата, на която времето изисква да бъде. Тя доста скоро ще бъде заменена, тъй като не може дълго време да съществува по този начин едно общество ", акцентира Велев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той означи, че е малко евентуално България да влезе в Еврозоната в средата на 2025 година.

" Много е значимо по какъв начин ще се действа с бюджета за идната година, тъй като с изключение на ценовата непоклатимост, има риск да не отговорим и на различен критерии - за несъразмерен недостиг. В момента осъществяването на бюджета не върви добре, има по-малко доходи от предстоящите, а огромните разноски предстоят ", посочи Велев.

Според него целите на депутатите са свързани с тяхното оцеляване, а не с добруването на страната.

" Най-големите предприемачи са политиците. Те по тази причина стават политици, с цел да създадат бизнес - в огромната си част. Само че техният бизнес е различен. Той не е обвързван със основаване на добавена стойност, производство на нещо, креативност. Той е обвързван с систематизиране и източване на запаси и асимилиране на средства ", разяснява събеседникът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР