Присъединяването към еврозоната означава много повече от замяна на лева

...
Присъединяването към еврозоната означава много повече от замяна на лева
Коментари Харесай

Домбровскис: Влизайки в еврозоната, България избира да се присъедини към сърцевината на европейския проект

" Присъединяването към еврозоната значи доста повече от подмяна на лв. с евро. Преди всичко става въпрос България да избере да се причисли към сърцевината на европейския план, тъй като това пази Европа по време на финансова или икономическа рецесия ".

Това сподели изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Валдис Домбровскис на конференцията " България по пътя към еврото ", проведена от Министерството на финансите (МФ), която се организира в София. Домбровскис е на посещаване у нас.

Домбровскис уточни, че поемането по пътя към присъединението на еврото значи задълбочаване на интеграцията на страната в Европейски Съюз и демократичния свят. От жизненоважно значение е България да не се разколебава от определения път, съобщи той. Домбровскис посочи, че от основаването си еврото се трансформира в освен това от средство за продан сред страните в еврозоната, то е знак на силата,единството и солидарността на Европа, в миг когато тези полезности са застрашени и подложени на тестване.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР