Присъдите на сирийците са обидно ниски. Това каза в ефира

...
Присъдите на сирийците са обидно ниски. Това каза в ефира
Коментари Харесай

Прокурор за делото за сирийците, сгазили полицаите в Бургас: Присъдите са обидно ниски

Присъдите на сирийците са обидно ниски. Това сподели в ефира на БТВ наблюдаващият прокурор по делото за каналджийство Христо Христов.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1069
Припомняме, че съдът в Бургас определи общо наказание от 4 години и 10 месеца затвор и санкция в размер на 11 000 лв. за Омар, 4 години и 4 месеца затвор и санкция в размер на 18 000 лв. за Абдула, както и 1 година и 10 месеца затвор за Ахмад. Тримата превозваха мигранти с рейс, който прегази двама български служители на реда.

„ От събраните по делото доказателства сме установили съпричастност освен от страна на тримата сирийски жители, по този начин също и на още най-малко две лица – едното е трайно открито в Турция. Въпросното лице в действителност провежда цялото прекосяване на мигрантите през територията на България и други страни от Европа “, изясни той.

Прокурор Христов посочи, че всеки един от тримата сирийци имат своя роля в незаконното действие. Най-възрастният от тях Абдула е трябвало да намира транспортните средства. Омар карал рейса, който прегази двамата български служители на реда. Ахмад пък е изпълнявал ролята на стюард, само че е помагал на водача в настаняването и превозването на мигрантите.

„ Събрани са категорични доказателства за възрастта на Омар, който твърди, че няма навършени 18 години. Това е направено посредством Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ към Министерство на вътрешните работи. Те са създали съответното питане и от „ Интерпол “ в Дамаск са изпратили нужните данни за Омар, в това число копие на неговият паспорт “, сподели още наблюдаващият прокурор.

Той посочи също по този начин, че със подпомагане на Министерство на външните работи от Сирия са потвърдили всички данни за Омар. В рамките на следствието е била направена и съдебно-медицинска и антропологична експертиза, която демонстрира неговата действителна възраст, т.е. сириецът сигурно е над 18 години.

Прокурор Христов счита, че е изцяло допустимо е в тази схема да не вземат участие длъжности лица, тъй като каналджийството е на много ниско равнища посредством потреблението на мъчно проследим  приложения за връзка. „ Напълно допустимо е това да се случва и без в него да вземат участие длъжностни лица “, сподели той.

Стана ясно също по този начин, че по преценка на прокурорите делото е разграничено на две елементи, като втората е в развой на следствие и има за цел да откри с решителност присъединяване на другите две лица.

Прокурор Христов дефинира присъдите като " обидни " на фона на изгубените два човешки живота и по особено на униформени лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР