Присъдите на първа инстанция за хората, убили Тоско Бозаджийски, не

...
Присъдите на първа инстанция за хората, убили Тоско Бозаджийски, не
Коментари Харесай

Бащата на Тоско Бозаджийски: Присъдите от по 7 и 4 години не ни удовлетворяват

Присъдите на първа инстанция за хората, умъртвили Тоско Бозаджийски, не удовлетворяват татко му Георги. По-рано денем стана ясно, какво е решил гръцкият съд.

За 27-годишната жена, която кара автомобила, с който на 5 януари 2020 година в Солун беше блъснат фенът на " Ботев " Пловдив, съдът реши, че е отговорна в преднамерено ликвидиране с евентуален предумисъл и дефинира 7 години зад решетките. 7 години и половина е присъдата на мъжа, за който се счита, че ѝ е давал упътвания.

По 4 години и половина получиха другите петима ултраси, които преди този момент нанесоха побой над Бозаджийски и приятелите му.

" Единственото нещо, което желаех, е да видя всички тези хора в пандиза за дълъг интервал от време. Присъдите от 7 години и 4 години и половина, които могат да паднат на втора инстанция, и които могат да бъдат сменени с по-леки присъди, няма по какъв начин да ме удовлетворят! ", съобщи Георги Бозаджийски.

В началото на 2020 година Тоско Бозаджийски и още двама почитатели на " Ботев " Пловдив бяха нападнати, до момента в който седяха в кафене в Солун. По време на случая умрелият българин се озова на улицата, където беше блъснат от автомобил.

Снимка: btvnovinite.bg

" Не бих могла да кажа, че имахме от прокуратурата наличието, което бихме желали. Предложението на прокурора, участник в правосъдния състав, бе шофьорката да бъде наказана за непредумишлено ликвидиране... Самият факт, че имаме присъди за незаконна активност аз считам, че е триумф! ", разяснява юристът на фамилията Константина Харизанова.

Решението на съда може да бъде обжалвано в идващите 10 дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР